Stefanović spreman za Partizan: "Biće puna hala njihovih navijača, pokušaćemo da iskoristimo njihove mane"

 
  • 2

Trener FMP-a pohvalno je govorio o svom sastavu posle pobede protiv Borca

Košarkaši FMP-a lakše nego što se očekivalo stigli su do pobede protiv sastava Borca iz Čačka u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu (88:77). Sastav Nenada Stefanovića susret je prelomio već tokom prvog poluvremena, da bi u nastavku znalački održao prednost i nije dozvolio timu iz grada iz Morave da se približi.

Trener FMP-a, Nenad Stefanović bio je i više nego zadovoljan prikazanom igrom svojih igrača, istakavši da je njegov tim muku mučio sa povređenim i pozitivnim košarkašima pred početak Kupa.

- Moram da čestitam mojim igračima. Situacija u kojoj smo mi u poslednjih nekoliko dana je bila katastrofalna. Mi smo na dan puta imali sedam i po zdravih igrača na treningu. Nismo znali u kom sastavu idemo. Radonjić je dobio temperaturu, korona, jeste-nije, ne znamo šta je... Puno povređenih, dvojica su juče primala infuziju da bi mogla da igraju. Ovo nam je možda i najveća pobeda u dosadašnjem delu sezone. Ponosan sam na moje momke. Prošli vikend smo imali tešku utakmicu, u dužoj smo seriji poraza, ponosan sam na to kako smo odigrali.

Mladi trener rekao je kako bi voleo da se o nekim njegovim igračima više piše, pogotovo onima koji tek započinju svoje korake u ABA ligi, a koji već pružaju sjajne partije.

- Voleo bih da se stavi fokus i na neke druge igrače, nama ne trebaju samo NBA prospekti. Mi ovde imamo Manojlovića, Šaranovića koji su 2002. i 2003. godište. Obojica su prvu godinu u ABA ligi. Vujičić je igrao sa "jednom" nogom... Pokazuju da mogu da igraju, treba strpljenja, ali voleo bih da se obrati pažnja njih i da se o njima piše. Probaćemo da se odmorimo, da vidimo kakvo je zdravstveno stanje. Jako je teška situacija, pokušaćemo da se borimo i ako bude kao danas, ja ću biti zadovoljan.

KK FMP - KK Borac Čačak Foto: MN Press

Sledi najverovatnije okršaj sa beogradskim Partizanomu polufinalu, koji treba da zaigra protiv Borca iz Zemuna u poslednjem okršaju četvrtfinala.

- Igrali smo dva puta sa njima ove sezone. Dobro se poznajemo, znamo ko su i šta su. Biće puna hala njihovih navijača, baš kao u Pioniru. Nešto da spremimo za 24h - teško. Ima nekih dobrih i loših stvari u tome, mi ćemo probati koliko možemo da minimum nekih njihovih mana iskoristimo. Ako bude nivo borbenosti kao u Železniku, mislim da će to biti sve kako treba.

Pohvalno je za kraj Stefanović govorio i o Tasiću, koji je večeras bio jedan od istaknutijih u pobedi.

- Dosta sam pričao o njemu, mislim da je večeras odigrao jako zrelo. Iz lošeg otvaranja odigrao je sjajnu utakmicu. Obojio nas je sjajnim talentom i razumevanjem igre. On i dalje može da napreduje, pokazao je da može da igra ABA ligu - zaključak je stratega FMP-a.

Košarkaš FMP-a, Nikola Manojlović takođe priželjkuje Partizan u finalu uz poruku da tim želi osvetu za nedavni poraz u Železniku posle izuzetno zanimljive završnice.

- Želeo bih da čestitam ekipi Borca na fer i korektnoj igri. Došlo je do pada u poslednja tri minuta u polsenjoj četvrtini, donosili smo neke glupe odluke u tim momentima i dozvolili smo timu Borca da se vrati. Od početka smo ušli moitivisano, posle serije loših igara u poslednjih par kola, igrali smo bez kapitena i neki igrači su to iskoristili... Čekamo meč Partizan ili Borac, nadamo se da će biti Partizan da bismo mogli da im se revanširamo za poraz od pre par dana - rekao je Manojlović.

Video: Ivanović : Pristup je bio pravi, štedeli smo energiju za ono što dolazi

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA