U Crnoj Gori ništa novo: Budućnost se mučila, pa nokautirala Mornar za 15. titulu

 
 
  • 0

Budućnost samo jednom nije uspela da dođe do ovog trofeja, dok je sada ponovo pokazala da gospodari Crnom Gorom

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice nisu dozvolili nikakvo iznenađenje u Kupu Crne Gore, pošto su savladali ekipu Mornara (89:77) i na taj način su došli do svog 15. trofeja u ovom takmičenju, od ukupno 16 koliko ih je bilo dosad.

Mornar je i te kako pokazao zube u ovom finalu, imali su egal, čak i vođstvo nešto više od 25 minuta, pre nego što je sve naprasno palo u vodu. Niko nije mogao ni da nasluti da će se nakon prednosti od sedam poena na poluvremenu (44:37), desiti ovakav krah ekipi iz Bara.

Presudna je bila upravo deonica posle poluvremena, treća, posle koje je Budućnost imala prednost od čak šest poena, pa su tako i malo ležernije mogli da uđu u poslednju četvrtinu. Imao je Mornar svoje prilike u poslednjih 10 minuta, ali je ipak tim Aleksandra Džikića sačuvao prednost, koju je čak uspeo i da uveća.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kendrik Peri sa 19 poena, a uz ro to je dodao i osam asistencija i šest skokova. Dobri su bili još i Marko Jagodić Kuridža sa 14 poena, te Vili Rid i Petar Popović sa 13.

Kod Barana najbolji je bio Balša Živanović sa 20 poena, dok su po 17 imali Vilijam Mozli i Sead Šehović.

Video: Šou Koprivice u Topolici

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA