Kalinić u velikom intervjuu pričao o navijačima Zvezde, Žocu, večitom derbiju, povratku na Mali Kalemegdan...

 
 ≫ 
  • 2

Po njegovim rečima, raduje se dolaskom Željka Obradovića u Partizan, jer to može pomoći srpskoj košarci

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić u razgovoru za zvanični sajt Evrolige podelio je osećaj nakon povratka među crveno-bele i otkrio prednosti igranja na Malom Kalemegdanu.

- Osećam se odlično i osećam se kao kod kuće. Mnoge stvari su se promenile, baš moge. Kada razmišljam o tome, mi smo tu. Drago mi je što su tu neki momci koji su igrali i kada sam ja igrao u prvom mandatu počevši od Branka Lazić, Luke Mitrovića, čak i Maika Cirbesa... Lepo je biti ovde. Porodica i prijatelji su mi ovde. To mi je veoma bitno, pogotovo u ovim momentima korone, to je jedan od razloga zašto sam se vratio.

On je naveo koja je razlika između prvog i ovog, drugog, mandata u Zvezdi.

- Uvek kažem da sam isti, samo što mi je brada malo veća. Šalim se, promenilo se dota toga, unapredio sam igru u dosta segmenata, pogotovo u pogledu na košarku. Mislim da sam dosta profesionalniji, nekada sam bio mlađi, nisam razumeo koliko je bitan odmor i spavanje, hrana koju jedem i sve stvari vezane za to.

Pričao je i o unapređenju igre.

- Konstantan sam, mislim da mogu da uradim mnogo više stvari na terenu, bolji sam sa loptom. Mogu da igram pikenrol, unapredio sam igru na niskom postu, pogotovo u ofanzivi. Takođe, u skoku sam bolji, bolje se pozicioniram, pokušavam da napredujem svake godine. Mislim da to činim sa i bez statistike, pokušavam da budem najbolji mogući na terenu.

- To je jedan nova stranica moje karijere. Uvek sam želeo da budem vođa u teškom radu, u ponašanju i u utakmicama, da budem igrač koji vodi ekipu energijom i motivacijom. To je jedan od razloga što sam se vratio. Pričao sam sa Dejanom Radonjićem i imamo dobar odnos. Veruje mi, iako ne mogu da obećam ništa. Jedino što mogu je da dam sve od sebe. Pokušavam da se spremim za svaki meč i da vodim ekipu.

Kalinić je komentarisao i večiti derbi sa Partizanom

- Koji god ishod da bude, uvek imamo neku šalu. To je deo svakodnevnice u Srbiji. Ljudi u Srbiji vole sport, vole košarku i uživaju u tim okršajima. Sve to želimo da im priuštimo, da svako uživa i gleda kvalitetnu košarku, pa da bolji pobedi.

Po njegovim rečima, raduje se dolaskom Željka Obradovića u Partizan, jer to može pomoći srpskoj košarci.

- Pričali smo tokom leta i mislim da je velika stvar što je došao u Srbiju i ABA ligu. Svi ostali treneri mogu od njega da nauče nešto. Kada igrate protiv njega, možete dosta stvari da očekujete, morate biti pripremljeni. Njegov dolazak je dobar za sport u Srbiji, svakako će biti zabavno, uvek je zabavno igrati protiv njega. Uvek je motivisao svoje igrače, može ovde dosta pomoći.

Zvezdi može obećati samo apsolutno zalaganje.

- Trudim se da radim više različitih stvari, želim da budem igrač za oba kraja terena, tako razmišljam čitavu karijeru. Uvek su me smatrali za igrača defanzive, ali igra je igra, nema ofanzivnog i defanzivnog igrača. Ne može jedno bez drugog, jednostavno je.

- To je moja filozofija i želim da se dokažem sebi kao malo više ofanzivan igrač i da radim neke stvari koje nisam mogao u nekim "većim" klubovima gde imate dosta talentovanih igrača, tamo ne morate da radite mnogo drugi stvari. Nastaviću da radim, mislim da sam imao dobru sezonu u Valensiji, pokušaću da isto učinim i u Zvezdi, čak i bolje - kazao je Kalinić.

Na kraju imao je set brzih pitanja na koje je brzo i odgovarao:

Nikola Kalinić je...?

- Lud, ali dobar.

Navijači Zvezde su...?

- Ludi, ali dobri.

Kandidat za MVP-a?

- Nikola Kalinić.

Evroliga je...?

- Izazovna.

Fajnal for je...?

- Još izazovniji.

Srpska košarka je...?

- Tradicionalna i pasionirana.

Video: Duh Karija ušao u Markovića, plej Zvezde ubacio 3 trojke za 3,5 minuta

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trpko

    17. februar 2022 | 22:24

    A ništa NAM ne reče o kosovu KAO I o tvojim čuvenim video pozivima POZDRAVI Likanu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA