Poznati Litvanac istraživao: Zvezda ima najmanji budžet, ali ne i najjeftinije igrače u Evroligi!

 
 
 ≫ 
  • 11

Kada je reč o košarci, Donatas Urbonas je jedan od najpouzdanijih novinara

Nije prošlo dugo otkako je Crvena zvezda odlučila da obelodani plate svojih košarkaša, a sada je poznati novinar Donatas Urbonas odlučio da napravi temeljno istraživanje budžeta u Evroligi. Po njegovim proračunima, Zvezda se nalazi na poslednjem mestu, dok najveći budžet, očekivano, imaju Real Madrid i Barselona.

Ubedljivo najveći budžet u Evroligi imaju Real Madrid i Barselona, ova dva kluba u "kasi" imaju više od 40 miliona evra, dok je interesantno da oni i nisu klubovi koji daju najviše na plate. Tu "titulu" je ponela ekipa CSKA iz Moskve, koja ima celokupni budžet od 33 miliona, dok "neto" za plate izdvaja 22 miliona godišnje, što je za čak četiri miliona više od Barselone, a tri od Barselone.

Međutim, mnogo je bitnije i zanimljivije začelje tabele, gde se nalazi Crvena zvezda.

Urbonas i "Basket njuz" objavili su da se na začelju nalazi Crvena Zvezda koja ima najmanji celokupni budžet, koji iznosi 8.400.000 evra, dok na plate igrača i trenera izdvaja 5.200.000 evra, što je stavlja ispred nekoliko klubova.

Tim koji ima jeftinije igrače od Zvezde je Asvel, koji svoje igrače i trenere plaća 4.000.000 evra, dok je celokupni budžet skoro duplo veći od onog koji ima Crvena zvezda. Pored Asvela, tu je i ALBA koja svoje igrače plaća "samo" 3.000.000 evra (celokupni budžet 11 miliona), te Žalgiris koji za plate svojih igrača izdvaja 4.300.000 evra (celokupni budžet 10 miliona evra).

Zanimljvo je videti i ekipu Bajerna, koja ima skoro trostruko veći budžet od Zvezde (21 milion evra), dok za plate svojih igrača i trenera izdvajaju tek 100.000 više nego klub iz Beograda - 5.300.000 evra.

Naravno, ovo istraživanje je uzeto sa rezervom, jer kako navodi i sam Urbonas - Evropa još može da sanja nivo transparentnosti koji obiluje u NBA ligi, gde su sve plate dostupne javnosti, što se baš i ne može reći za slučajeve u Evropi.

Video: Kuzmićeva brutalna blokada protiv Zadra: Zaglavio loptu između obruća i table

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    15. februar 2022 | 14:13

    Svi u EL mogu igračima Czv samo da se sagnu. Jer ovakve gladijatore niko nema. Toliko

  • SrbskiBek

    15. februar 2022 | 13:50

    A na groblju...MUK !!

  • TzT

    15. februar 2022 | 13:49

    Hrvati, kluba jsd-ovaca koji ce mi replicirati, u kikiriki takmicenju imaju 20 miliona evra budzet.Sam Zelimir ima kao prva petorka Zvezde godišnje platu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA