≫ 

"Ovakvu publiku nema niko u Evropi": Obradoviću puno srce zbog pobede i ljudi u Pioniru

Trener Partizana hvali sve redom posle ubedljive partije i pobede

  • 9
željko obradović Foto: MN Press

Posle neubedljive partije protiv Čačka, Partizan je sa Andorom bio ono što mora da bude i što navijači očekuju od njega - superioran 40 minuta!

Crno-beli su deklasirali špansku Andoru 95:70 i tako ostali visoko pozicionirani na tabeli A grupe Evrokupa.

- Pobedili smo tim koji igra dobru kosarku, nije bila laka utakmica. Igrali su orethodno protiv Huventda, mozemo biti zadovoljni, svaka cast svim ljudima na terenu i oko njega koji stalno pruzaju podrsku timu - prvi su utisci Željka Obradovića posle utakmice u kojoj je njegov tim imao punu kontrolu sve vreme.

Služile su vas trojke…

- Jedan deo igre koji je jako važan jeste da ubacuješ otvorene šuteve. Veoma važna stavka, mislim da smo imali izvanredna tri treninga i igrali smo na način na koji smo igrali. Samopouzdanje se dobija kroz trening, čestitam ekipi što je bila fokusirana. Imamo problema, to su neki detalji iz obdrane, u napadu gde protok može biti bolji. Išli smo na skok, Andora je bila limitirana sa visokim igračima, sa dva povređena centra. Išli smo na skok, to je veoma važno, 40:21 je bilo u tom segmentu. Važna pobeda za nas, imamo još jednu utakmicu do Kupa, da probamo da igramo tamo sa velikim ambicijama - aludirao je Obradović na meč sa FMP Železnikom u Aba ligi.

KK Partizan KK Morabank Andora Foto: MN Press

Ni ovo izlaganje Obradovića nije moglo da prođe bez pohvale publici. To je ono što je postalo uobičajeno na konferencijama kada je Žoc u pitanju - navijači su posebna priča.

- Moram da istaknem, iako sam ja takav, želim da se zahvalim navijačima na fantatičnoj podrsci. Ovakvu publiku nema nijedan klub u Evropi. Moramo stalno da pružamo maksimum za ove ljude.

O slavlju Madara nakon poena...

- Ja uvek pričam o tome, on je dete od 20 godina, to je stvar iskustva. Odigrao je dobru utakmicu. Komunikacija treba da postoji, treba da nastavi da igra, pa da slavi. Iskusan igrač to ne bi dozvolio, ali on je dete od 20 godina.

Posle meča sa Čačkom Obradović je apostrofirao nedostatak motivacije kod pojedinih mladih igrača, otud pitanje da li je sjajna partija zapravo reakvija igrača na kritike.

- Ja to ne radim da bih provocirao nekog, ja sam trener. Deo posla je taj da ukaže na greške, ja sam tada radio jer je postojao razlog. Ponavljam, imali smo tri treninga, zato smo odigrali ovako dobru utakmicu. Nisam gledao kroz prste, brojeve, da li se zove Kevin ili Zek, Janko, Marko… Mene je naučio profesor Aca Nikolić da je korekcija najvažnija u ovom poslu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA