≫ 

Partizan razbio Andoru: Crno-beli ne odustaju od (ne)moguće misije, debi Vukčevića i oduševljenje Pionira

Odlična predstava Žocove čete

  • 47

Košarkaši Partizana uspeli su da prekinu negativnu evro mini seriju i u 13. kolu Evrokupa pred punim Pionirom savladaju Andoru sa 95:70.

Više stvari može da raduje trenera Željka Obradovića, a pre svega debi Tristana Vukčevića koji je dobio ovacije domaćih navijača pri ulasku i postizanju prvih poena.

Jurnjava za vodećim Huventudom se nastavlja, ali je jasno da španski predstavnik ima veliku prednost da ostane prvi na tabeli grupe i do kraja eliminacione faze obezbedi domaćinstvo.

Još pet kola je do kraja, crno-beli bi trebalo sve da dobiju, a da Huventud izgubi tri meča. Videćemo da li je ta računica moguća.

Što se tiče same utakmice, nekoliko igrača domaćeg kolektiva je zasijalo na ovom meču, a najefikasniji je bio Zek Ledej koji je ubacio 20 poena.

Ipak, veliku pomoć je imao od veoma raspoloženog Matijasa Lesora koji je stigao do dabl-dabl učinka sa 18 poena i 12 skokova uz tri asistencije, dok je Kevin Panter dodao 16 poena.

Kod protivnika, Klajvin Hena je upisao 17 poena, dok je Arteaga sakupio poen manje.

Partizan je vodio tokom čitavog susreta, imao je kontrolu, a svi su pomislili da je priča gotova već na poluvremenu.

Rasla je prednost, išla i do +20, a onda su se crno-beli katastrofalno opustili i dopustili protivniku da prepolovi razliku.

Ipak, Lesor i Panter su povezali pet poena, a zatim su nastavili u istom tonu. Nije Andora kaznila to opuštanje, nije uspela da se uključi u meč, tako da su crno-beli čak na kraju slavili i sa prilično ubedljivom razlikom.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut - KRAJ!

9. minut (93:70) - Odustala je Andora, ali nije Zagorac koji je lepo prošao i položio.

8. minut (91:70) - To bi trebalo da bude to. Crno-beli će nastaviti poteru za Huventudom.

7. minut (88:66) - Mora ponovo da reaguje klupa Andore. Lesor dobija novi alej-ap, ovoga puta od Pantera. Njih dvojica su ponovo dodali gas Partizanu i sada je pobeda izvesna.

6. minut (84:66) - Nakon tajm-auta, Panter za tri! E, sada već ističe vreme za protivnika da bilo šta uradi.

5. minut (81:66) - Panter, pa Lesor. Zaustavljen je nalet protivnika i ponovo je situacija malo relaksiranija.

4. minut (76:64) - Došlo je do pada u igri Partizana i od gotove utakmice moraće ipak da svim snagama iskontrolišu situaciju. Sa +20 sada vidimo samo +10.

3. minut (76:62) - Nešto slabije razumevanje u ofanzivi je omogućilo dve ukradene lopte Andori koja je uspela da spusti prednost sada. Moraće crno-beli da budu ipak obazrivi.

2. minut (76:57) - Lesor uživa trenutno na terenu. Francuz hvata alej-ap od strane Madara koji prikazuje odličnu igru večeras

1. minut (74:54) - Trojka Madara i Ledej sa slobodnih bacanja donose ogromnih +20. Teško da će Andora uspeti da se vrati iz ovog minusa.

III ČETVRTINA

10. minut (69:54) - Ledej nastavlja sa sjajnom partijom i Partizan će sa velikih +15 u poslednju četvrtinu.

9. minut (66:52) - Mekintajer pokušava da probudi svoju ekipu, ali mu ne ide baš najbolje.

8. minut (66:52) - Efikasan period za obe ekipe, ali to više sada odgovara Partizanu koji na krilima publike održava veliku prednost.

7. minut (61:47) - Ledej za tri! Mora Andora da traži tajm-aut jer su sada oni momenti na snazi kada bi mogao da se odluči pobednik.

6. minut (56:47) - Slabiji ofanzivni minut za domaći tim. Navijači se bude i atmosfera u Pioniru je prilično uzavrela.

5. minut (56:45) - Mora se priznati da je mladi Nakić hrabar, ali sada već nije uspeo da iskontroliše svoju mladost i iz dve greške se izrodila veća razlika za Partizan.

4. minut (52:45) - Tri vezana napada i tri ofanzivna skoka imali su domaći, a sve to je rezultovalo penalima za Ledeja. Pre toga, Avramović je pogodio za tri!

3. minut (49:43) - Nakić nastavlja dobru sekvencu i posle tajm-auta. Imala je Andora priliku da dodatno spusti minus, ali Partizan je preživeo ovaj udar.

2. minut (47:37) - Odmah su se crno-beli vratili na dvocifrenu razliku, ali je Hena iz otvorene trojke pogodio za -7.

1. minut (45:37) - Nakić je otvorio drugo poluvreme pogotkom za dva i promašajem za tri poena.

II ČETVRTINA

KK Partizan KK Morabank Andora Foto: MN Press

10. minut (45:35) - KRAJ POLUVREMENA! Partizan ima dvocifrenu prednosti i prilično dobro kontroliše sva dešavanja u Pioniru. Uz Pantera i Ledeja, koji su došli do osam poena, proigrao je Matijas Lesor koji je došao do 10 poena.

9. minut (41:30) - Panter dobija ekstra čuvara i to prilično otvara dosta mesta za ostale. Sada je Trifunović ušao po čeonoj linij.

8. minut (39:29) - Avramović je trojkom prvi put odvojio Partizan na dvocifrenu razliku, ali nakon toga su crno-beli izgubili dve čiste lopte.

7. minut (36:27) - Lesor nastavlja odličnu igru na oba kraja terena. Francuz je i u prošlim mečevima radio dosta dobrih stvari.

6. minut (34:25) - Dva tajm-auta u kratkom vremenskom razmaku. Andora mora da spreči veliko odvajanje. Lesor je bio uspešan iz reketa.

5. minut (32:25) - Nakon tajm-auta, Avramović je naslonio loptu na tablu i nastavlja se održavanje distance.

4. minut (30:25) - Upravo Madar izlazi iz igre. Taman kada se pomisli da crno-beli mogu da se više odvoje, stigla je trojka Andore.

3. minut (28:20) - Tehnička za klupu gostiju. Prigovor je doneo Madaru poen sa penala.

2. minut (26:18) - Evo i prvih poena Tristana Vukčevića na oduševljenje navijača. Održavaju crno-beli manju distancu od protivnika.

1. minut (24:18) - Alej-ap Andore na startu druge četvrtine. Partizan je sve izgradio u svojim napadima, ali nije uspeo da poentira iz otvorenih pozicija.

I ČETVRTINA

10. minut (24:16) - Kontrolišu crno-beli rezultat i nakon prve četvrtine imaju prednost. Amerikanci su ti koji nose domaći kolektiv. Panter je ubacio osam, a Ledej sedam poena.

9. minut (22:16) - Ogromne ovacije sa tribina: Tristan Vukčević dobija svoje prve minute u dresu Partizana.

8. minut (18:14) - Lesor je ušao u igru i radi dobar posao u odbrani. Zatajili su ofanzivni kapaciteti aktera u ovoj sekvenci.

7. minut (18:14) - Nekoliko konfuznih napada sa obe strane. Partizan je u dva navrata pokušao da ugura protivnika u reket, ali mu nije pošlo za rukom, pa se sve završilo promašajima Koprivice i Ledeja.

6. minut (18:12) - Videli smo i prvi tajm-aut nakon čega je bivši plejmejker crno-belih Mekintajer upisao svoje prve poene. Spasao se protivnik večih nevolja i dalje ima priključak.

5. minut (16:7) - Partizan u prvih pet minuta pokazuje prilično dobru igru. Panter je povezao mini seriju i Andora je već sada u opasnosti da ode u dvocifreni minus.

4. minut (13:7) - Fejdavej za prvi učinak Pantera i domaća ekipa za sada profitira zbog veoma dobre efikasnosti u napadu.

3. minut (8:5) - Hena je za sada najveći problem Partizanu. Povezao je pet poena uz datu trojku, a na drugoj strani sa distance uzvraća Trifunović.

2. minut (6:2) - Koprivica se sada sjajno snalazi ispod obruča pored dva protivnička igrača.

1. minut (4:2) - Iz oba napada na startu meča je Partizan izašao sa dobitkom. Ledej je fino pivotirao i crno-beli najavljuju dobru igru u reketu.

PRE MEČA

Crno-beli imaju misiju da ostvare svih šest pobeda do kraja grupne faze, a da pritom vodeći Huventud mora da izgubi makar tri meča kako bi beogradski tim preuzeo vrh tabele i bio domaćin do eventualnog finala.

Biće to jako težak zadatak, ali svakako je bitno da se srpski predstavnik nada da može izgurati.

Sa druge strane, Andora će skoro sigurno ići u narednu fazu, na petoj poziciji je sa skorom 6-5 i bliži se velikom uspehu.

U prvom okršaju između ove dve ekipe, Partizan je poražen sa 61:60 u gostima.

Video: Teška povreda Lešića: Marinović se hvatao za glavu, svi nemo gledali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 9. februar 2022 | 21:54

    Hvala na tolikoj podrsci, cigani. Pratite kao i uvek

  • Samo bolesni

    9. februar 2022 | 21:23

    Panteri ostavljaju komentare. Redovno prate prvaka Evrope

  • poy

    9. februar 2022 | 20:24

    Svi imaju dresove u boji samo partizan ima crno bele

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA