Partija karijere nekadašnjeg košarkaša Zvezde: Tripl-dabl Nenadića u pobedi Zjelone Gore od čak +42!

 
  • 0

Učesnik VTB lige "demolirao" je Spujnju iz Stargarda u domaćem prvenstvu uz fantastičan učinak Srba

Kakva eksplozija Nemanje Nenadića u dresu Zjelone Gore ove večeri! Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde odigrao je možda jednu od najboljih partija karijere protiv Spujnje iz Stargarda u okviru 25. kola Enega Basket lige, zabeleživši tripl-dabl učinak za nešto manje od 28 minuta provedenih na terenu. Njegov tim je slavio ogromnu pobedu, takođe jednu od najubedljivijih ove sezone - 106:64.

Tako je Nemanja postigao 18 poena (6/10 za dva poena, 1/3 za tri poena, 3/4 sa linije slobodnih bacanja) uz 11 skokova i 10 asistencija. Pratio ga je gotovo u stopu Dragan Apić, koji je inače danas proglašen za MVP-ja prethodnog kola poljskog šampionata. Srpski reprezentativac je stigao do 16 poena uz dva skoka. Na drugoj strani istakao se Kacper Mlinarski sa 20 poena i pet skokova, ali nije uspeo da spreči debakl gostujućeg sastava.

Nije delovalo da će doći do ovakvog ishoda posle prve četvrtine, pogotovo zbog činjenice da je Spujnja jedno vreme provela i u prednosti. Ali tada su Nenadić i Apić u tandemu "upalili" motore i odveli Zjelonu Goru na +14 već na poluvremenu. U nastavku utakmice domaći su slavili sa ogromnih 55:27, čime su timu iz Stargarda naneli jedan od najtežih poraza sezone, koji ih doduše neće mnogo koštati, pošto su gotovo sigurno upisali opstanak.

Inače, Nenadić i Apić se nalaze u samom vrhu poljske lige po proseku ostvarenih poena. Nenadić je na 19. mestu sa 14,2 poena u proseku po utakmici, dok je Apić još bolje plasiran i nalazi se na 11. poziciji sa 15,9 poena. Apić uz to ima 8,4 skoka po meču i 1,7 asistencija, dok Nenadić "stoji" na 5,5 uhvaćenih lopti u proseku uz 5,2 podeljenih saigračima.

Zjelona Gora je večeras stigla do 15. pobede u sezoni i veoma je blizu da se sa srpskim dvojcem nađe u plej-ofu i zaigra za titulu prvaka Poljske. Tamo će se naći osam prvoplasiranih timova posle 30 odigranih kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Šoutajm Mege protiv Zvezde: Alej up zakucavanje u stilu najvećih NBA zvezda

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA