Derbi BiH u ABA 2 ligi pripao Sarajlijama: Sparsi posle drame savladali Široki, plej-of sve izvesniji

 
 ≫ 
  • 0

Kadijin tim bio je daleko smireniji u odlučujućim momentima

I treći duel dana na četvrtom balonu ABA 2 lige u Banjaluci doneo nam je velika uzbuđenja. U okršaju dva tima iz Bosne i Hercegovine, Sparsa i Širokog, slavio je tim iz Sarajeva koji je posle zanimljive završnice stigao do pete pobede u sezoni - 69:63.

Na samom početku poslednje deonice, tim iz Širokog Brijega je u jednom momentu čak imao i prednost, ali su košarkaši Sparsa tada "zategli" redove i uspeli su da povrate prednost koju su uglavnom i imali tokom meča na svojoj strani. Videli smo zaista mali broj poena, uz slabe procente šuta na obe strane, naročito sa distance i sa linije penala.

Na ulasku u poslednji minut bilo je +3 za Sarajlije, posle čega je Luka Božić postigao jedno bacanje i dao malu nadu Širokom da može da izvuče nešto više. Međutim, Arijan Lakić i Nedim Buza su bili precizni sa linije penala, a Donte Korters je izgubio loptu na drugoj strani i tako stavio tačku na ovaj meč.

Najefikasniji u timu Miodraga Kadije bio je Arijan Lakić sa 13 poena, poen manje imao je Marko Ramljak uz devet skokova, dok je srpski košarkaš iz Užica, Marko Tejić ubacio 11 poena. Kod poraženih, Luka Božić je dobacio do 21 poena, dok su Mateo Čolak sa 14 poena i Ive Ivanov sa 11 poena kompletirali listu dvocifrenih.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Simanić umalo otkinuo obruč Zvezde posle silnog zakucavanja

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA