Avramović skratio muku Partizana sa Čačanima, Lesor i Ledej dotukli Borac

 
 ≫ 
  • 83

Utisak meča je, ipak, teška povreda Save Lešića koji je iznet sa terena

Košarkaši Partizana uz dosta problema, mnogo muke i promašaja, savladali su čačanski Borac rezultatom 75:68 u meču 19. kola ABA lige u hali Pionir. Nije ovo bila partija crno-belih za pamćenje, daleko od toga, i jasno je da Obradovića čeka delikatan posao da u nastavku sezone, kada kreće serija teških mečeva, konsoliduje i poboljša performanse svog tima.

Igrač utakmice - Aleksa Avramović!

Aleksa se baš protiv svojih Čačana pokazao u najboljem svetlu, pružio moguće i najbolju partiju u sezoni koju je garnirao sa 20 poena.

Avramovića su u stopu pratili Matijas Lesor i Zek Ledej, preuzeli su napadačke komande u poslednjoj četvrtini kada su unutrašnjom igrom pravili ogromnu razliku i održali crno-bele na 5-8 poena razlike. Avramovićeva trojka na beg 69:60 definitivno je bila tačka kada gosti više nisu imali nikakve šanse da prirede senzaciju u "Pioniru".

željko obradović Foto: MN Press

Međutim, igrači Partizana su u pojedinim momentima danas bili toliko traljavi i dekoncentrisani, što je posebno iritiralo Obradovića, da su u samoj završnici mogli da sebi zakomplikuju život. Naime, Hejlu je lopta pala u ruke posle kiksa crno-belih, ovaj promašio otvorenu trojku za prilazak na samo tri poena, te je tada tek mogla da se upiše pobeda favorita. Avramović je dotukao goste penalima praktično u poslednjim sekundama.

Avramovićeve zasluge su, naravno, daleko veće od pomenutog šuta za tri poena, sa dva dalekometna hica pokrenuo je i najveću seriju Partizana od 12:0 početkom treće deonice, a taj nalet je, uz onaj početni 8:0 u samom povoju meča, doneo Partizanu preko potrebnu rezultatsku kontrolu. Čačani su svoju igru konstantno temeljili na šutu za tri poena, Todorović, oba Đokovića Ilija i Radovan, te Tomašević, tukli su koliko su mogli iz daljine, Hejl je danas u potpunosti podbacio, pa se nije moglo više sa učinkom 10/32 van luka za tri.

Jednostavno, Partzan je danas bio daleko raznovrsniji, sa boljim rešenjima kad je šut stao, sa opcijama u reketu preko Ledeja i Lesora, koji, opet, ne može dobiti najvišu ocenu iz prostog razloga što i dalje muku muči sa linije penala. Ponovo je podbacio u tom segmentu Francuz, danas sa tek 5/10 pogođenih šuteva sa linije slobodnih bacanja.

Lesor je meč završio sa 11 poena, Ledej sa 13...

Kod gostiju, koji su u početnoj fazi meča pretrpeli težak udarac zbog obiljne povrede Save Lešića, i iznet je sa terena, Todorović sa 13 (3/3 za tri), Novaković sa 11 i Tomašević sa 10 poena bili su najefikasniji.

KK Partizan - KK Borac Foto: MN Press

.

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neverovatno

    5. februar 2022 | 18:22

    Toliko para smo ulozili u igrace, pojacanja I opet trebamo pomoc sudija, ovo je sramno da nas ovako guraju protiv jedne prosecne ekipe. Sramota

  • pff

    5. februar 2022 | 18:47

    Povredili im centra jer znaju da imaju samo jednog..jako prljavo igraju, jedino tako mogu da dobiju Borac

  • PSZ - zvezda 6:1, 4:1

    5. februar 2022 | 18:26

    Komedija su ovi iz Zeleznika, prave devojcice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA