Obradović pred najveći izazov u Evrokupu: "Moramo biti najbolji ako želimo da pobedimo"

 
 ≫ 
  • 4

Crno-beli sutra od 21 sat gostuju u Badaloni u 12. kolu Evrokupa, a u prvom ovosezonskom meču, crno-beli su u hali "Aleksandar Nikolić" slavili 68:67.

Pred košarkašima Partizana je serija teških izazova koja im sledi u februaru i martu, a kreće sa mečom sa najboljim timom grupe A Evrokupa, Huvetudom (sreda, 21). Španski tim je još u Beogradu, u prvom odmeravanju snaga sa crno-belima, pokazao snagu u tesnom porazu (67:68), a u međuvremenu je potvrdio kvalitet kroz sezonu pa sada čeka Beograđane kao lider.

U slučaju poraza, Partizanu bi se zakomplikovala pozicija u borbi za prvo mesto, i to pred ključne duele sa Andorom, Metropolitanom, Lokomotivom. U međuvremenu, pred crno-belima su i oni najjači ABA izazovi, prvi naredni Borac, pa zatim FMP, Zvezda, Budućnost, Igokea...

Jasno je, dva meseca koja bi mogla da usmere sezonu, su ispred Partizana.

- Znamo šta nas očekuje u Badaloni. Oni su veoma dobro odigrali i prvu utakmicu protiv nas u Beogradu. Ekipa su koja ima kvalitet i zaista su dobro vođeni. Potrebno je da se pripremimo i odigramo verovatno najbolju utakmicu do sada ako želimo neki pozitivan rezultat. Svi igrači su zdravi i dobri - rekao je Obradović za klupski sajt.

U Beogradu su odlukom stručnog štaba ostali Dušan Miletić, Tristan Vukčević i Uroš Trifunović, a kapiten Rade Zagorac je izjavio da će tim biti spreman za sutrašnju utakmicu.

- Oni su jedna od najkvalitetnijih ekipa u našoj grupi. Poznati su nam od prošle i ove godine. Nama je prošli duel sa njima bila jedna od možda i najvrednijih pobeda u dosadašnjem delu sezone i verujem da će to njima biti dodatni motiv. U dobrom raspoloženju čekamo tu utakmicu i mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo zahtevima koji u duelu sa Huventudom neće biti mali - poručio je Zagorac.

Huventud je vodeći u grupi A sa skorom od 9-2, dok je Partizan drugi sa osam pobeda i tri poraza.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Željko Obradović o autoritetu prema igračima Partizana

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simo

    1. februar 2022 | 15:07

    SA kojim igračima ne misliš VALJDA da može ekipa NESTO DA osvoji DOK su tu Avramovic Zagorac i Dangubic

  • 1389

    1. februar 2022 | 17:40

    Neka ti brusilica kupi još nekog igrača . Možda se pokažeš dostojan 3 mesta u ABA ligi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA