Šorter "pogurao" Split do prvog ABA trijumfa od novembra, pa proglašen za igrača kola

 
  • 0

Amerikanac je imao izvrsnu partiju u pobedi nad Igokeom

Mučio se Split i mučio u prethodnom periodu u ABA ligi, ali je ovog petka "ekslodirao" i stigao do prve pobede još od 12. novembra protiv Igokee na domaćem terenu (89:77), čime je prekinuo seriju od osam neuspeha u regionalnom takmičenju i uneo dodatnu dramu u borbu za opstanak.

Situacija je sada takva da Split više nije poslednjeplasirani tim lige, već je to Krka koja se takođe nalazi u još goroj formi i poslednji put se radovala davnog 30. oktobra u meču sa Studentskim centrom u Novom Mestu.

Sve to uzrokovalo je da jedno od poslednjih pojačanja tima, Šenon Šorter bude proglašen za MVP-ja 18. kola ABA lige. On je protiv Igokee ubacio 28 poena, četiri skoka i šest asistencija za indeks vredan 27 poena. Na terenu je proveo 37 minuta i samo Zoran Dragić iz Cedevita Olimpije imao je bolji indeks, ali se našao u poraženom timu.

Pre nastupa za Split, Šorter je obišao gotovo čitavu planetu. Igrao je za Afjon i TED Ankaru u Turskoj, Čiba Džetse i Hirošrima Dragonflajse u Japanu, Hapoel Elijat, Hapoel Kfar Sabu i Hapoel Afulu u Izraelu, PAOK u Grčkoj, Inčon E-Land i Mobis Fibus u Južnoj Koreji, Al Rijadi u Libanu, Adelejd u Australiji, Hebei u Kini, Le Man u Francuskoj, La Union u Argentini, a krenuo je iz Hjuston Blejza u SAD.

Za Split je potpisao 18. decembra prethodne godine, a mnogi su ga na društvenim mrežama likom i konstitucijom uporedili sa nekadašnjim igračem Crvene zvezde i FMP-a, Filipom Čovićem.

Video: Partizan uradio nešto što niko nije nikad u ABA ligi: Rekordna pobeda crno-belih

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA