Fantastični Trej Jang srušio Lejkerse, Bogdanović dvocifren uz loš šut za tri

 
 ≫ 
  • 0

Sedma uzastopna pobeda Hoksa

Video: Bogdanovićeva mešalica, pa step-bek: Težak pogodak za pokretanje Atlantine lavine

Atlanta Hoksi savladali su Los Anđeles Lejkerse rezultatom 129:121 na otvaranju nedeljnog programa NBA lige.

Hokse je do pobede vodio Trej Jang sa 36 poena, 12 asistencija i pet skokova, a dabl-dabl učinak ostvario je i Džon Kolins sa 20 poena i 11 skokova. Bogdan Bogdanović je proradio tek u poslednjoj četvrtini, a meč je završio sa 10 poena, pet skokova i tri asistencije, uz loš šut za tri poena - dva od osam.

U ekipi Lejkersa najzapaženiji je bio Malik Monk koji je uz 33 poena i fantastičan šut za tri poena (8/14), uhvatio 10 lopti i podelio pet asistencija. Entoni Dejvis je ubacio 27 poena, a Rasel Vestbruk 20 uz 12 asistencija i sedam skokova.

Meč je obeležilo dosta promena u vođstvu ekipa, ali je četvrta četvrtina bila odlučujuća. U nju su Lejkersi ušli sa 11 poena prednosti, ali su Hoksi serijom 14:2 preuzeli vođstvo, a do poslednjeg minuta bio je rezultatski egal. Pri rezultatu 122:121 Jang je pogodio izuzetnu važnu trojku, Monk nije uspeo da mu odgovori, a na kraju je tačku na meč stavio Bogdanović poenima sa linije slobodnih bacanja.

Ovo je sedma uzastopna pobeda za Atlantu, od čega su Hoksi šest ostvarili na domaćem parketu. Upravo ovaj trijumf im je doneo 10. poziciju na Istoku, poslednju koja vodi u plej-in. Sa druge strane Lejkersi su upisali treći uzastopni neuspeh, pa su sada na učinku 24-27 koja ih stavlja na devetu poziciju Zapadne konferencije.

U meču koji je počeo u istom terminu kad i ovaj, Los Anđeles Klipersi bili su bolji kao gosti od Šarlot Hornetsa rezultatom 115:90.

Video: Bogdanović znalački, Okongvu snažno: Skočio u šut, pa proigrao za sjajan alej-up

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA