"Dabl-dabl" Simanića u Železniku, Mega dominirala, pa odbranila pobedu u finišu

 
 ≫ 
  • 3

Odlična utakmica u Železniku

Košarkaši Mege vratili su se na pobedničku stazu, opet su slavili u gostima, opet u teškom izazovu koje je bilo pred njima - savladali su FMP u Železniku rezutatom 86:79.

Ekipa Vlade Jovanovića, koja je vodila maltene čitavim tokom meča, sada je došla na deobu šestog mesta, poslednjeg za plej-of, sa skorom 8-8 koliko ima i Igokea.

Najefikasniji kod gostiju i najbolji akter utakmice bio je bivši igrač Zvezde Boriša Simanić koji se od dolaska odlično uklopio u ekipu Mege, meč je završio sa 15 poena i 11 skokova, za najveći indeks korisnosti od svih aktera meča - 20.

Od nekolicine poena i poteza Simanića, jedan se posebno izdvojio - "coast to coast" akcija uz zadnju promenu i efektnu realizaciju sa distance.

FMP je na krilima razigranog Džonsa, ali i angažovanjem svih ostalih na terenu, za samo 4 minuta u poslednjoj deonici uspeo da svede razliku sa 16 na samo 4 poena razlike, i najavi ipak neizvestan finiš.

Šaranović je na 30 sekundi pre kraja promašio trojku za prilazak na samo poen, bio je to ključni trenutak za domaće, jer je Smit potom ubacio oba penala i doneo "vazduha" gostima, da bi nakon penala Džonsa, Simanić stavio tačku na važnu pobedu u malom gradskom derbiju.

Džons je bio najefikasniji akter meča sa 21 poenom.

Kod Mege, osim Simanića, "dvocifreni" su bili Jović i Cerovina sa po 11.

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    30. januar 2022 | 01:27

    Simanić - primjer kako Zvezda može da uništi talenat!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA