Bjelica bez Karija poražen u Nju Orleansu, Niksi nadoknadili -26 protiv Seltiksa i slavili uz sirenu

 
  • 0

Uzbudljivo NBA veče na parketima širom SAD-a

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa doživeli su noćas drugi uzastopni poraz u NBA ligi, pošto je od njih bio bolji Nju Orleans na domaćem terenu. Slabašni Pelikansi uspeli su da "sruše" Ratnike, koji su igrali bez glavne zvezde, Stefa Karija - 101:96.

Naš Nemanja Bjelica je u njegovom odsustvu proveo solidno vreme na terenu, pošto je za 21 minut uspeo da ubaci devet poena (4/6 iz igre, 1/3 za tri poena) uz dva skoka i jednu asistenciju.

Pored Karija, u timu Golden Stejta nije bilo ni Drejmonda Grina, ali su uprkos toga vodili kroz dobar deo prvog poluvremena, kada su imali i dvocifren kapital. Međutim, u nastavku je došlo do pada i velikog preokreta domaćih.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Brendan Ingram sa 32 poena, a na sve je dodao 11 skokova i šest asistencija. Na drugoj strani se istakao Endru Vigins sa 21 postignutim poenom.

Zanimljiv je bio okršaj između Njujork Niksa i Boston Seltiksa koji je rešen pobedom tima iz "Medison Skver Gardena" posle velikog preokreta i nadoknađenih -26 u završnim trenucima meča - 108:105.

Apsolutni junak bio je Beret koji je pogodio pobedonosnu trojku u završnim stotinkama utakmice za veliko slavlje u derbiju Istočne obale. Ova pobeda  "pogurala" je Nikse ispred Seltiksa na deseto mesto na tabeli ove konferencije.

NBA REZULTATI - PETAK

Njujork - Boston 108:105

Memfis - Detroit 118:88

Nju Orleans - Golden Stejt 101:96

Finiks - Los Anđeles Klipers 106:89

Video: Jokićeva finta posle koje su svi zanemeli: Pliva kroz odbranu kao pastrmka kroz planinski potok

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA