Nova godina i neki novi Partizan: Crno-beli stotkom demolirali Zadar, tri igrača donela Žocu poklone!

 
 ≫ 

Zagorac, Koprivica i Lesor za sigurne praznike beogradskog tima

Košarkaši Partizana započeli su 2022. godinu pobedom pošto su u Beogradu, u 14. kolu ABA lige, savladali Zadar sa 103:72. Uz to, crno-belima se "vratio" Rade Zagorac sa sjajnom igrom, ali i predstavio Matijas Lesor koji je se vrhunski pokazao na debiju. Sve to je začinio Balša Koprivica pri kraju susreta.

Videlo se od samog starta da domaćin ima oružje više, da zna šta radi, a koncentracija je popustila samo u prvoj četvrtini koja je mogla da bude podloga za siguran trijumf.

Ipak, to je bila druga deonica, a onda se odbrana Zadra raspala do 30. minuta i sve je bilo jasno mnogo pre poslednje sirene.

Ono što strašno može da raduje trenera Partizana Željka Obradovića jeste buđenje pomenutog Radeta Zagorca koji je bio najefikasniji igrač meča uz Koprivicu koji je odigrao maestralnu poslednju četvrtinu.

Zagorac i Koprivica su upisali po 17 poena, Lesor je zamalo došao do dabl-dabl skora sa 11 poena i osam skokova, a toliko je ubeležio i Kuruc.

Rade je završio meč bez promašenog šuta, a niti jedan igrač crno-belih nije igrao više od 22 minuta, što je sjajno već za naredne okršaje.

Kod Zadrana, Buljan je opustio ruku i došao do 16 poena, ali i Karter sa 14 poena.

Ovim se Partizan vratio na drugu poziciju ABA lige i tu će ostati posle ovog kola.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (103:72) - GOTOVO! KAKVA POBEDA PARTIZANA!

9. minut (99:68) - Ide se preko 100 poena za crno-bele.

8. minut (94:68) - Moral je pao protivniku, a sa penala pokušava da kaže da je još na terenu.

7. minut (90:66) - Kakva sekvenca Balše u drugom poluvremenu! Razlika sada samo raste.

6. minut (88:64) - Obradović prilično miran. Koprivica radi odličan posao u reketu, Lesor ni ne mora ponovo na teren.

5. minut (82:62) - Nema poena u ovom minutu, a Zadranima apsolutno ništa ne ide za rukom.

4. minut (82:62) - Dobro izgleda centarska linija Koprivica-Smailagić i crno-beli sada već imaju +20. Trijumf je u džepu. Imamo novi tajm-aut.

3. minut (76:62) - Koprivica se uz ofanzivni skok ponovo upisuje, sada sa penala.

2. minut (74:62) - Sada se napadi već brzo rešavaju, ali ne baš uspešno. Partizan održava dvocifrenu razliku.

1. minut (72:56) - Zadar ako ne prikaže brzu seriju koju je demonstrirao na startu meča posle velikog minusa, ovde ga očekuje siguran poraz.

III ČETVRTINA

10. minut (70:55) - Iskoristili su gosti poslednju sekundu da makar malo ublaže ovu katastrofalnu četvrtinu za njih. Partizan je sada na korak od pobede.

9. minut (70:53) - I kad živnu, Zadrani brzo završe svoju misiju. Kuruc postiže trojku.

8. minut  (65:51) - Moralo je da dođe i do kratkog zatišja poenterskog za Partizan, ali razlika je sada pristojna i bitnija je defanziva nego ofanziva.

7. minut (65:49) - Sada i rekordnih +16 za Partizan, a Lesor je sve bliži dabl-dabl učinku.

6. minut (63:49) - Trener Zadrana je tražio čvršću odbranu od svoje čete, inače će ubrzo utakmica biti gotova.

5. minut (59:47) - Domaći su sa Lesorom dobili jednu novu dimenziju. Francuz je napravio mini seriju i potvrdio već sada uspešan debi.

4. minut (52:45) - Ono što može da raduje navijače Partizana je sjajna partija Zagorca koji je sa linije za tri poena došao do 2/2, ali protivnik odmah uzvraća sa druge strane.

3. minut (49:42) - Novi poeni Zadrana i evo ih minuti koji stalno dođu na konto Partizana. Opusti se domaćin i brzo izgubi sve što je imao.

2. minut (49:40) - Zagorac je prvi igrač sa dvocifrenim učinkom, a gostima iz Dalmacije nije ništa drugo ostalo bez brzinski da stignu razliku, čemu je Mavra trojkom i doprineo.

1. minut (46:34) - Otvoreno je poluvreme trojkom Mura, ali dva puta Zadrani iz reketa uspevaju do poena.

II ČETVRATINA

10. minut (43:32) - KRAJ PRVOG DELA IGRE! Partizan ima pristojnu prednost pred nastavak i ovo je dobar temelj za eventualnu prvu pobedu u 2022. godini.

9. minut (41:28) - Upravo crno-beli profitiraju sa penala, ali ne onoliko koliko su očekivali. Kuruc polovičan, a sada i Mur.

8. minut (40:26) - Razlika sada samo raste, a verovatno će se trend i nastaviti jer je Zadar upravo sada ušao u bonus i moraće da se čuva faulovima do kraja poluvremena.

7. minut (33:24) - Evo novih poena Zagorca koji je košgeterski pauzirao još od starta utakmice.

6. minut (31:21) - Evo ponovo dvocifrene razlike.

5. minut (30:21) - Moraju gosti na tajm-aut. Koprivica je lepo zakucao i odaljio svoju ekipu rezultatski, ali upravo je jedna ovakva pauza koristila protivniku da se vrati u igru i u prvoj četvrtini.

4. minut (28:21) . Nekako, Zadrani koriste samo greške Partizana, a kada ih nema, sve u većem problemu.

3. minut (26:20) - Nešto ne dozvoljava crno-belima da nastave u istom ritmu, pa kada se odvoje, dopuštaju protivniku da se uvek vrati makar na dva poseda minusa.

2. minut (26:18) - Izuzevši dva minuta i 0:10 seriju, defanziva Partizana sada dobija na čvrstini i to pomaže ovoga puta Avramoviću da poentira iz kontre.

1. minut (24:18) - Karter i Drežnjak su ti koji drže Zadar u igri sada u Beogradu.

I ČETVRTINA

10. minut (21:16) - Trebalo je ovo da bude ubedljivije. No, Partizan ipak ima prednost, što je najbitnije za četu Željka Obradovića.

9. minut (21:14) - Glas je prava mašina za tri poena. Ponovo se Partizan odvaja, što mu nije bio problem ni u nekim ranijim utakmicama, ali nikako da zadrži tu razdaljinu.

8. minut (16:14) - Imamo sve sporije ofanzivne sekvence, ali i prve poene Ledeja.

7. minut (14:12) - Nakon poravnanja, viđen je tajm-aut Obradovića. Nastavak je doneo jedan veoma dug napad Partizana koji je rezultovao pogocima Pantera sa penala.

6. minut (12:10) - Sada već serija gostiju koji su iz totalne dubioze došli na posed razlike. Izgleda da crno-beli vuku iste probleme iz stare godine.

5. minut (12:5) - Otišao je Partizan već na dvocicfreni plus, ali je Drežnjak trojkom spasao dalje potonoće gostiju.

4. minut (10:2) - Odličan start domaćeg kolektiva i tu nema pogovora. Zagorac je već na sedam poena, a Lesor pokazuje kvalitet na obe strane, pa su Zadrani primorani da traže tajm-aut.

3. minut (6:2) - Evo i prvih poena Lesora u dresu crno-belih. Pogodio je Francuz 1/2 sa slobodnih bacanja.

2. minut (5:2) - Zagorac sada za tri poena i sve do sada što je Partizan ubacio, njegovo je delo.

1. minut (2:0) - Prvo očajan prvi napad, a onda i sjajna odbrana Matijasa Lesora koji je omogućio uvodne poene za crno-bele.

PRE MEČA

Obe ekipe će u glavnom gradu Srbije načeti ovu godinu, a može se reći da su sa različitim zadacima ušli u ovaj susret.

Zadar se nalazi na pretposlednjem mestu regionalnog takmičenja, ima dve pobede više od Splita koji je u zoni ispadanja.

Sa druge strane, Partizan bi se pobedom vratio na drugu poziciju ABA lige.

Poslednji okršaj crno-beli su imali još 22. decembra kada su poraženi pod Lokomotiva u Rusiji, dok je Zadar imao nešto lakšu misiju protiv Zaboka u hrvatskom prvenstvu, ali svoj meč je odigrao dva dana pre Nove godine.

Video: Četa Dejana Radonjića osvojila bodove u Dalmaciji bez Nikole Kalinića

(Telegraf.rs)

Video: Izjava Strahinje Pavlovića posle meča Srbija - Švajcarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kus

    3. januar 2022 | 19:39

    FMP-evci Iz Zeleznika ili vec kako se zovete I ciji ste, zar vam nije bilo dosta 30 godina brutalnog gazenja? 21.6.2014 13 titula za redom, 46 razlike, 36 poena Bogdan ovih, kradja pehara, plac. Mislite o tome kako cete se izvuci iz kandzi porodice Covic.

  • Igor Grobar

    3. januar 2022 | 20:21

    Parni Valjak melje!

  • Pitanje za ciganiju

    3. januar 2022 | 19:03

    Kako vam se zove klub i koja mu je adresa? Ja cu vam reci, FMP2 ul. Stjepana Supanca 14a Zeleznik. Vlasnik je Dr. Nebojsa Covic. Valjda sada shvatate da je ovo cokijev privatni klub i da vam je zvezda ugasena pre 10 godina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA