≫ 

Dončić se vratio posle najdužeg odsustva u karijeri i umalo nije zabeležio tripl-dabl

Slovencu samo jedan skok falio za ovo dostignuće, Boban Marjanović nije igrao zbog kovid protokola, Pokuševski ubacio devet poena

  • 0
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Posle 10 utakmica odsustva sa terena, što mu je najduži niz u karijeri, slovenački košarkaš Luka Dončić konačno se vratio na parket i umalo nije zabeležio tripl-dabl u pobedi svog Dalasa nad Oklahomom rezultatom 95:86!

Dončić je u igri proveo oko pola sata i za to vreme je imao učinak od 14 poena, 10 skokova i devet asistencija, što je svakako zadovoljavajuće kada se uzme u obzir to da je 23 dana proveo van terena - pet utakmica zbog povrede zgloba i još toliko zbog kovid protokola.

- Bilo je jako teško, poslednji put sam pet na pet igrao pre oko četiri nedelje. Čudan osećaj, ali sam srećan što sam se vratio. Grudi su mi gorele - poručio je Dončić posle povratka.

Uporedo sa Dončićem, u centru pažnje bio je Markes Kris koji je ušao u svoj drugi desetodnevni ugovor sa Maveriksima i zajedno sa Timom Hardavejom bio je najefikasniji sa 15 poena. Doduše, Kris imao još i sedam skokova.

Kris je bivši igrač Finiksa, Hjustona, Klivelnda i Godlen Stejta za koji je igrao od 2019. do 2021. godine, s tim što je u poslednje dve sezone odigrao ukupno sedam NBA utakmica pre nego što se preselio u redove Maveriksa.

Boban Marjanović nije konkurisao za ovaj meč zbog kovid protokola, a pored Hardaveja, Krisa i Dončića dvocifreni u redovima Dalasa još su bili Brunson sa 12 i Fini-Smit sa 10 ubačenih poena. Kleber i Pauel su dodali po devet.

Što se tiče Oklahome, zvezda večeri je bio Džoš Gidi koji je ušao u istoriju NBA lige kao najmlađi igrač koji je ostvario tripl-dabl: 17 poena, 14 asistencija i 13 skokova za 36 minuta koliko je proveo u igri.

Robi i Džerom su imali po 12, Vigins je dodao 10, dok je srpski košarkaš Aleksej Pokuševski za 28 minuta imao devet poena, pet skokova i po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu. Stigao je i da se obruka, jer je promašio zakucavanje:

Rezultati:

Boston – Orlando 100:100 - 116:111 (produžetak)

Klivlend – Indijana 108:104

Sakramento – Majami 115:113

Šarlot – Finiks 99:133

Oklahoma – Dalas 86:95

Los Anđeles Lejkers – Minesota 108:103

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA