≫ 

Real posle Dončića dobio novu slovenačku tinejdž senzaciju: Ovaj mali je čudo!

Urban Klavžar debitovao sa 17 godina i sa 10 poena bio među najboljima u velikoj pobedi nad CSKA

  • 7
urban klavzar Foto: twitter/EHoopsScouting

Slovenački vunderkind Urban Klavžar (17) predstavio se košarkaškoj Evropi na bajkovit način, spektakularno, toliko da je sve, naravno, odmah podsetio na slavnog zemljaka Luku Dončića koji je, sada to manje-više svi znaju, imao gotovo identičan razvojni put. Madriđani u rukama izgleda imaju još jednu slovenačku tinejdž-senzaciju.

Za razliku od Dončića, Klavžar je dobio šansu na velikoj sceni potpuno nenadano - zbog silnih otkaza u ekipi usled korona virusa.

Bio je jedan od četvorice tinejdžera koji su morali da uskoče u roster koji je brojao samo devet košarkaša.

Da sve u četvrtak uveče prođe baš kao u nekoj najlepšoj priči, Real je i tako desetkovan porazio moskovski CSKA, uz sjajnu partiju ovog mladića koji je za 23 minuta ubacio 10 poena (1/2 za dva, 2/3 za tri, 2/4 za jedan) i podsetio na sve ono što je ne tako davno na istom mestu radio aktuelni as Dalasa.

Klavžar je u maju napunio 17 godina, nije, ipak, uspeo da nadmaši rekord svog zemljaka Dončića koji je debitovao za Real sa 16 godina, 2 meseca i 2 dana, ali je nesumnjivo potvrdio da se radi o još jednom košarkaškom biseru.

Klavžar igra na poziciji plejmejkera, visok je 184 cm, međutim ni činjenica da je tek debitovao, da je bio među najmlađima na terenu, i da je pritom i najniži u postavi dva tima, nije mu mnogo smetala da se na spektakularan način predstavi madriskoj publici i košarkaškoj Evropi. Da li je nova zvezda rođena?

Podsetite se i kako je Luka Dončić debitovao za Real, bilo je to u meču šanske lige sa Unikahom. Iste sezone upisao je i prve evroligaške minute. Ostalo je istorija...

Video: Šou Luke Dončića: Trojka u poslednjoj sekundi sa 8 metara preko ruke

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gregor

    24. decembar 2021 | 20:27

    A Glas nije senzacija ???? Da je iz komsinice onda bi svaka druga vest bila o njemu

  • Severac

    24. decembar 2021 | 22:02

    Laknulo mi , majke mi ...... dobro je što nema naše prezime

  • coach

    25. decembar 2021 | 00:32

    Decko ima 17 god i visinu 184 cm i real mu daje sansu. Kod nas bi ga vec u kadetima sutnuli i rekli decko ti nemas visinu za kosarku kako god lik igrao. Bavio sam se kosarkom i znam dosta takvih primera. Ovde je bitno samo da imas preko 2m i da znas da prevedes loptu pa makar nista drugo ne znas. To je greska, i zato generalno nemamo dosta igraca koji mogu da igraju pleja u bliskoj buducnosti. Trebutno samo vasa micic, teo je vec mator… ne mogu svi da budu kukoc, bodiroga, bjelica pa da mogu da previde loptu sa visinom preko 205cm..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA