Jokić ispisao istoriju, a Denver izgubio već dobijeno

 
 ≫ 
  • 2

Loša igra u poslednjoj četvrtini koštala pobede Nagetse

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na svom terenu od Šarlot Hornetsa rezultatom 107:115.

Nikola Jokić je odigrao veoma dobru partiju, zabeležio 29 poena, uz 21 skok i pet asistencija. Srpski košarkaš je na kraju treće deonice imao učinak od 23 poena, 20 skokova i pet asistencija i postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je nakon 36 minuta imao 20/20/5.

Odlična partija srpskog košarkaša ipak nije pomogla Nagetsima da dođu do trijumfa.

Nakon 20 minuta egala, Denver je počeo da se odvaja od rivala i na poluvremenu stekao prednost od 13 poena razlike. Sa dobrom igrom Nagetsi su nastavili i u trećoj deonici, pa je prednost rasla sve do maksimalnih +19. Ipak, u poslednjoj deonici desio se veliki pad.

Keli Ubre je pogodio dve trojke na otvaranju poslednjeg perioda, od čega drugu uz faul, što je pokrenulo ekipu Šarlot Hornetsa. Nije im puno trebalo da sustignu prednost Denvera, pošto je već na polovini četvrte četvrtine rezultat bio u egalu.

Izjednačenim rezultatom ušlo se u poslednjih minut i po meča, kada je Pi-Džej Vašington pogodio trojku. Na drugoj strani Jokić je pogodio dva slobodna bacanja i to su ujedno bili poslednji Denverovi poeni na meču. Do kraja je poentirala samo ekipa Hornetsa, a tačku na meč postavio je Iš Smit trojkom za +6 na 38 sekundi do kraja.

Zanimljivo je da je Nikola Jokić jedini igrač Denvera koji je imao pozitivnu +/- kolonu.

U ekipi Nagetsa poeni su bili ravnomerno raspoređeni, pa je nakon aktuelnog MVP-a najefikasniji bio Fakundo Kampaco sa 12 poena, dok je 11 poena postiglo čak četiri košarkaša - Džef Grin, Vlatko Čančar, Ostin Rivers i Vil Barton. Dvocifren je bio i Džamajkl Grin sa 10 poena.

Hornetse je do pobede vodio Keli Ubre sa 23 poena, Teri Rozir je ubacio 17 poena, a po 16 su dodali Majls Bridžis i Lamelo Bol.

Video: Tripl-dabl mi ništa ne znači: Nikola Jokić potišten posle poraza Denvera od San Antonija

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    24. decembar 2021 | 11:56

    Najbolji kosarkas na svetu je Srbin

  • blazo

    25. decembar 2021 | 00:36

    Pravi Srbi su ponosni na tebe.Samo glupi treneri mogu da te stave za rezervu Bircevicu.Ti si rodjen za vodju tima.🇷🇸🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA