Utakmica sezone u Evroligi! Barsa gubila 20 poena u 4/4, "okrenula" Uniks u ludom produžetku

 
 ≫ 
  • 1

Šta se ovo desilo?!

Blaugrana je "gorela", eruptirala posle spektakularne utakmice, bez dileme najbolje i najuzbudljivije ove sezone u danu kada su Efes i Zvezda ponudli triler sa srećnim završetkom po istanbulski tim. Međutim, drama u Barseloni bila je sve to što se desilo u Istanbulu - pa još puta deset!

Na kraju, posle produžetka, Brselona - Uniks 111:109!

U moru neverovatnih obrta, poteza, poena, trojki, udarni utisak je činjenica da se Barsa nalazila u ambisu u 31. minutu kada je gubila 77:57! Katalonci, lideri Evrolige, bili su u nokdaunu, "na konopcima", gotovo nokautirani, ali onda, pravo niotkuda, čudo - nestvarna pucačka serija Mirotića i družine za 37:20 u 4/4 i egal nakon 40 minuta (94:94).

Valja reći da su sudije solidno "pogurale" Barsu u poslednjoj akciji u regularnom delu, kada su Mirotiću dali tri bacanja, iako je diskutabilno da li je taj prekršaj bio pre šuta za tri poena i da li je uopšte to bio faul. Kako bilo, Mirotić je bio perfektan sa linije penala, ubacio sva tri, i doneo svom timu produžetak o kojem je teško neko mogao da pomisli nekoliko minuta ranije.

Nikola Mirotić je bio na visini zadatka, najefikansiji akter meča sa 28 poena (13/13 penali), ipak ekipa od njega nije imala koristi u dodatnom vremenu jer je zaradio pet ličnih odmah na startu, pa se tražio glavni odgovorni šuter.

Srećom po Barsu, ruka je "slušala" sjajnog Kajla Kjurika, koji je napadački gurao Jasikevičijusov tim u produžetku, ubacio izuzetno bitnu trojku, na kraju sebi prilepio etiketu možda i najvažnijeg u neverovatnom trijumfu Barse - meč je završio sa 24 poena (10/11 sa penala).

Mogao je Kjurik na kraju ovog rolerkostera ispasti i tragičar, jer je promašio jedno bacanje pet sekudni pre kraja, pa su gosti izveli juriš preko Lorenca Brauna koji, srećom po Katalonce, nije pogodio. Bio je to poslednji momenat ove lude utakmice koja je oduševila košarkašku Evropu.

mario hezonja Foto: MN Press

Ne bi ovaj izveštaj bio potpun bez pomena još jednog veoma bitnog momenta po pobedu Barse.

On se zove Ajzea Kenan, sjajni šuter gostiju, koji je jednim svojim gestom "zapalio" halu i okrenuo je protiv sebe do kraja utakmice. Kenan je u momentima ubedljivog vođstva Uniksa gestikulacijom "ne čujem vas" provocirao tribine, a onda, mic po mic, njegova pobednička aura je bledela, kao da je tim potezom iscrtao sebi subinu na ovom meču.

Kenanu se sve vratilo u samoj završnici produžetka, bio je tragičar Uniksa sa dva promašena penala od tri koliko je imao pošto je fauliran pri šutu van linije 6.75 metara. Publika je sa oduševljenjem ispratila prvi, pa i drugi njegov promašaj. Treći je ubacio, ali je Barsa održala vođstvo. Kenan se ugasio, Barsa je proslavila veliku, najveću pobedu ove sezone.

Kod gostiju, čak trojica igrača su ubacila preko 20 poena - Lorenco Braun 27, Džon Braun 21, Ajzea Kenan 20.

Bivši igrač Barse Mario Hezonja bio je perfektan u jednom trneutku, u4/4 za tri u prvom delu meča, ali je kasnije "nestao", probudio se prekasno. Meč je završio sa 18 poena i sa 5 ličnih grešaka.

Evroliga, 17. kolo

Anadolu Efes - Crvena zvezda 84:83

Žalgiris - Armani (odloženo)

Alba - Monako 92:84

Barselona - Uniks 111:109 (produžetak)

Petak

Zenit - Makabi 18

Bajern - Baskonija 19

Panatinaikos - Olimpijakos 20

Asvel - Fenerbahče 21:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA