Konačno priznanje za Jokića: Ameri izračunali ko će da bude MVP, brojke ne lažu!

 
 ≫ 
  • 6

Statistika kaže da je Nikola najuticajniji igrač na svoj tim u NBA ligi

Mnogo puta su strani mediji pokušali da ospore sjajne igre Nikole Jokića u NBA ligi ove sezone, a neki ga čak nisu pomenuli ni da je u konkurenciji da odbrani MVP naslov koji je osvojio protekle sezone.

Zbog toga prosto osvežavajuće deluje tekst objavljen na "Jahu Sportsu" gde su se analitičari pozabavili igračima koji su najviše doprineli svojim timovima ove sezone, gledajući statistiku.

Metrika je uključila brojne metode pod nazivima "dnevni plus-minus", "očekivani plus-minus", "Lebron", "Raptor", "podešeni plus-minus", "plus-minus u reketu", a na sve to je dodan još jedan model pod nazivom "Drip".

Svaka od ovih metrika se računa na 100 poseda, tako da je vreme igre podešeno i skalirano u odnosu na maksimalne moguće minute koje su mogli da provedu na terenu, uzimajući u obzir procente u računima.

Nikola Jokić, Denver Nagets Foto: AP/Tanjug

Na kraju, najbolji igrač dobijao je 10 poena, drugom je pripadalo sedam, treći je rangiran sa pet, četvrti je dobio tri poena, a petoplasirani jedan. Ako su kojim slučajem završili van najboljih pet za tu metriku, nisu dobili bodove.

Interesantno je da je na vodećem mestu ovog istraživanja Nikola Jokić koji je dobio 78,75% od maksimuma kod rangiranja, pri čemu se naročito ističe to što veći deo sezone gura sam zbog povreda ključnih saigrača - Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora.

Na drugom mestu iza njega našao se Stef Kari, koji je imao 67,5% u ukupnom skoru, a u samom vrhu su i moćni Janis Adetokunbo iz Milvokija (41,25%), Kevin Durant (36,25%), a daleko iza su Rudi Gober (11,25%), Darijus Garlend (8,75%), Kris Pol (7,50%), Fred van Vlit (5%), te Donovan Mičel i Dianđelo Rasel sa 1,25%.

Video: Tripl-dabl mi ništa ne znači: Nikola Jokić potišten posle poraza Denvera od San Antonija

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos otkrio šta je ključ pobede protiv Fenera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    22. decembar 2021 | 20:42

    odvede ekipu u finale pobedi i uzme sampionsku titulu

  • ko zna zna

    22. decembar 2021 | 20:44

    ako hoce da udje u finale i igra za titulu mora da predje na istok na zapadu nema sanse da udje u finale

  • baba smilja iz darosave

    22. decembar 2021 | 20:45

    nikola i ja imamo isti ucinak u nba 0 (nula) sampionskih titula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA