Partizanove silne muke u Baru, crno-beli jedva pobedili u demonstraciji antikošarke

 
 ≫ 
  • 69

Obradovićev tim ubacio samo šest poena u trećoj četvrtini, Smailagić doneo prevagui ključne poene

Košarkaši Partizana isplivali su u Baru, jedva došli do pobede nad domaćim Mornarom rezultatom 66:64 (27:16, 16:13, 6:12, 17:23) u vrlo lošoj predstavi oba tima.

Teško je rečima opisati koliko je ovo bila, napadački pre svega, jalova partija i jednih i drugih, tek na momente su navijači imali utisak da se nadmeću ekipe najvišeg ranga jadranske košarke, a prosek su tek vadili Koprivica svojim sekvencama u prvoj deonici, atraktivni Mozli, te Gordić, i Partizanov "meč viner" za ovaj put Smailagić.

Bivši saigrač Stefa Karija je očito savladao "šutersku disciplinu", njegova mirna ruka donela je gostima komotnih 62:55 na minut pre kraja utakmice, bila je to trojka, te je baš taj momenat i rešio pobednika, mada drame nije manjkalo do samog kraja.

Tek je Zek Ledej sa penala 14 sekundi pre kraja stavio tačku na pobedu, otklonio sve dileme oko ishoda meča, da bi Šehović trojkom u poslednjoj sekundi postavio konačan rezultat ovog neobičnog nadigravanja u "Topolici".

Smailagić je utakmicu završio sa 18 poena i 7 skokova, Koprivica je imao 14, od kojih je 12 ubacio u prvoj deonici - i nijedan u drugom poluvremenu. U poraženom sastavu Gordić je blistao protiv bivšeg kluba, ubacio je 18 poena, podelio 7 asistencija i uhvatio pet lopti, zaslužio epitet igrača utakmice.

Partizan je ličio na sebe samo u prvoj četvrtini, 27 poena Beograđani su ubacili u tom najpotentnijem periodu meča, uz, rekosmo, dominaciju Balše Koprivice koji je više vremena proveo na obruču nego na zemlji. Igrači Mornara bili su krajnje indisponirani, grešili, gubili lopte, ispucavali se. Partizan je brzo stekao dvocifrenu prednosti i održavao je gotovo rutinski do poluvremena.

A onda, u nastavku - desio se potpuni prekid svake konekcije u igri Obradovićevog tima.

Podatak da su crno-beli za deset minuta trećeg perioda postigli tek šest poena, od toga dva sa linije penala, najbolje slika napadačku igru Beograđana u tom delu meča. Šta se u tim trenucima dešavalo sa igračima Željka Obradovića, to je već za dublju analizu Žoca i njegovih pomoćnika.

KK Mornar - KK Partizan blur Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Barani su se budili, nisu blistali, daleko od toga, ali su delovali daleko angažovanije u odnosu na prvi deo meča. Gordić je preuzeo sve konce igre, Smit i Mozli su jače čuvali reket, otud i dve super atraktivne blokade bivšeg centra Partizana na Smailagiću.

Mic po mic, razlika se topila, Partizan je srljao, promašivao, grešio, a Obradović tražio pravo rešenje i uzalud crtao akcije svojim igračima.

Valja reći da su gosti bili oslabljeni neigranjem Pantera i Trifunovića, "nedostajao" je i Avramović, koji je bio na terenu, ali kao da nije, pošto je prve poene iz igre, i prvi šut ujedno, imao u poslednjoj četvrtini.

U takvim okolnostima, kada nije bilo apsolutno nikog da odbije nalete Mornara, Smailagić je istupio i, rekosmo, trojkom na minut pre kraja doneo nedostižnih "+7" za goste. Za miran put kući i nastavak sezone. Naredni meč Partizan igra u Krasnodaru protiv Lokomotive u okviru Evrokupa.

MORNAR - PARTIZAN 64:66 (16:27, 13:16, 12:6, 23:17)

MORNAR: Mihailović 8, Mićović 6, Jeremić 8, Živanović, Šehović 7, Smit 10, Gordić 18, Rakočević, Lazić, Marljukić, Miković, Mozli 7

PARTIZAN: Kuruc, Ledej 11, Zagorac 4, Avramović 5, Koprivica 14, Dangubić 2, Smailagić 18, Miletić, Mur 1, Glas 8, Trifunović, Madar 3

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Mornar - Partizan 64:66

4/4

40. minut - Nova greška gostiju, Madar je izgubio posed, Mozli "ukrao" loptu i u kontri zakucao. Prethodno je Jeremić lako poentirao, ali s i povredio pri doskoku. Partizan vodi 62:59 na 37 sekundi do kraja. Blokada Mozlija na Smailagiću, sjajan potez. Hvata Ledej i dobija faul, imaće bacanja na 15 sekundi pre kraja. Gosti vode 64:56.

39. minut - Gordić je promašio jedno bacanje na 54:59, drugo je pogodio. Najbolji igrač domaćih je u narednoj akciji pogrešio kada je u situaicji "3 na 1" tražio poene preko Smailagića i promašio. Usledila je kazna - trojka Smailagića! Partizan vodi 62:55 na minut pre kraja.

KK Mornar - KK Partizan Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

38. minut - Opet poeni Smailagića, preuzima odgovornost Partizanov "streč" centar. Pogađa i Mozli na drugoj strani, ali samo jedno bacanje. Gosti imaju vođstvo 59:51. Sjajan je Gorić danas - poentirao je uz ličnu grešku Smailagića. Pogađa i dodatno bacanje bivši plej Partizana - 54:59.

36. minut - Vrlo bitni poeni koje je ubacio Smailagić, "na mišiće", za vođstvo Partizana 57:50, psoel nekoliko neiskorišćenih napada domaćih za potpuni rezultatski prilazak.

34. minut - Mornar deluje razigranije kako se meč bliži kraju, Smit je atraktivno zakucao, ostao je potpuno sam u reketu. Jeremić je promašio trojku za prilazak na samo dva poena razlike. Samo dve trojke su pogodili domaći iz 18 šuteva. Partizan vodi 53:48.

31. minut - Trojka Jeremića, Mornar sve bliži (44:49), uzvratio je Smailagić - iznudio je faul pri šutu za tri. Imaće tri bacanja.

KK Mornar - KK Partizan Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

3/4 - 41:49

29. minut - Smit je pogodio preko Smailagića, prethodno mu i ukrao loptu. Ljut je Obradović i zove tajm-aut. Partizan u napapdačkoj krizi, više energije u igračima domaćih sada. Mozli je spektakularno blokirao Smailagića na zakucavanju, Barani su krenuli u kontru, ali je ona prekinuta zbog tehničke za klupu Mornara. Vode gosti 49:41.

27. minut - Vrlo loša partija i jednih i drugih u ovoj deonici, Partizan i dalje na samo tri postignuta poena - za sedam minuta. Barani tek nešto bolji, tačnije Gordić, koji sada već igra simultanku i poentira ponovo. Mornar sve bliži - 39:46.

24. minut - Bolji početak Barana, serija 6:0 domaćeg tima. Prve poene za goste u nastavku ubacio je Glas, Pavićević protestuje i traži korake - dobija tehničku. Partizan ubacio samo tri poena za pet minuta u trećoj deonici. Crno-beli i dalje u vođstvu - 47:36.

KK Mornar - KK Partizan Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

22. minut - Tri promašene trojke u povoju drugog poluvremena, dve iz ruku igrača Mornara (Jeremić, Gordić), jedna od Ledeja. Mozli je prekinuo prazan hod, za njim i Smit je ubacio.

2/4 - 29:43

19. minut - Prvu trojku za Barane pogodio je Jeremić.

18. minut - Dva minuta su oba tima bez poena, mnogo grešaka i promašaja pri vođstvu Partizana 39:26... Koprivica je prekinuo "prazan hod" poeniam sa penala, za najveće vođstvo gostiju 41:26.

KK Mornar - KK Partizan Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

15. minut - Mornar u vođstvu u ovoj deonici, Gordić je sada pogodio flouter sa mnogo osećaja psoel prodora kroz srce reketa Partizana. Smailagić trojkom vraća dvocifrenu prednost Beograđana - 26:37.

12. minut - Trgli su se malo Barani, kreirali seriju 4:1, smanjili na 20:28. Partizan, ipak, i dalje ima punu kontrolu utakmice. Smailagić je u igri, zamenio je Koprivicu, ali zasad prilično indisponiran.

1/4 - 16:27

9. minut - Još jedno zakucavanje Koprivice, nabacio mu je Ledej asistenciju, a ovaj došao do svog 12 poena! Na drugoj strani Mihailović je najprecizniji, šest poena od njega.

7. minut - Raste prednost Partizana, gosti vode 18:8, uz sjajnu rolu Balše Koprivice. Već osam poena mladog centra Partizana.

4. minut - Vodi Partizan 10:8, Mozli je poentirao, iskoristio fizičku nadmoć pod košem. Na drugoj strani Lidej i Glas su pogađali trojke, napravili ključnu razliku zasad.

KK Mornar - KK Partizan Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Ovako je bilo dan pre utakmice.

ABA liga, 12. kolo

FMP - Split 93:77

Igokea - Cibona 82:72

Subota

Mornar - Partizan

Cedevita Olimpija - Studentski Centar 19

Budućnost - Krka 21

Nedelja

Mega - Zadar 12

Crvena zvezda - Borac Čačak 18:45

Video: Proslava jesenje titule fudbalera Partizana: Gruvaju Viki i Hanka Paldum

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Takoe

    18. decembar 2021 | 18:59

    Rumenkokos jedva dobio Mornar koji je sutirao ocajno, da im je igrao Lewis koji svaku utakmicu daje bar 3 trojke bila bi druga prica. Realno jako los je patlidzan, u rangu Sljonska

  • 1389

    18. decembar 2021 | 18:58

    Neko se veseli sinoć u Evroligi s neko sa onime sa čime ima....

  • nibrS

    18. decembar 2021 | 19:00

    Rumeni samo crveniš , šta ti je čoveče ?!? Polako ima još vremena za tebe , mlad si ti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA