Bjelica odličan u "magičnoj noći" njegovog saigrača, Srbin bez promašaja za tri poena

 
 
  • 0

Srpski košarkaš je bio dvocifren u pobedi svog tima, a šutirao je i fantastično za tri poena - 4/4!

Košarkaši Golden Stejta bili su bolji od Njujork Niksa u čuvenom "Medison Skver Gardenu" sa 105:96, a pored pobede "Ratnika", meč je obeležio i Stef Kari koji je zvanično postao najbolji trojkaš u istoriji lige. Osim njega, sjajnu partiju je pružio i srpski košarkaš Nemanja Bjelica, koji je postigao 14 poena.

Od trenutka kada je Stef Kari zaigrao na parketima NBA lige, svi su bili svesni šta može i šta će uraditi momak iz Akrona. Bilo je pitanje samo dana, bilo je pitanje časa kada će oboriti rekord po broju postignutih trojki, a upravo to je došlo u možda najboljoj areni za to, u čuvenom "Medison Skver Gardenu".

Doslovno, cela arena je ustala na noge kada je Kari ubacio trojku za rekord, navijači Niksa, Voriorsa, klupe oba tima i svako ko se uopšte našao u tim trenucima na parketu, ali i na tribinama. Tu je bio i Del Kari, otac košarkaša, ali i Rej Alen čiji rekord je oborio.

Video: Rej Alen je iz prvog reda gledao kako Stef Kari ruši njegov rekord: Odmah mu je došao u zagrljaj

Voriorsi i Niksi su bili poprilično izjednačeni u prvom poluvremenu, nakon kog je domaća ekipa imala poen prednosti. Ipak, ključna razlika je napravljena u trećoj deonici meča kada su momci iz San Franciska bili bolji i tu su i prelomili meč. Postigli su 24 poena, a primili su samo 16.

Poslednja četvrtina je donela još jednu izjednačenu utakmicu, od početka do kraja se igrao egal, da bi i ova deonica pripala gostujućoj ekipi Voriorsa, koja je bila predvođena gorepomenutim, Stefom Karijem.

Kari je bio lider tima, kako se od njega moglo i očekivati, postigao je 22 poena, Džordan Pul je dodao tri manje, dok je srpski košarkaš, Nemanja Bjelica, postigao 14 poena uz savršen šut za tri poena - 4/4.

Video: Dalekometna paljba Nemanje Bjelice bez greške: Trojka s 10-11 metara u noći Karijevog rekorda

Kod Niksa najbolji je bio Džulijus Rendl sa 31 poenom, pratio ga je Derik Rouz sa 15, ali to nije bilo dovoljno da trgne ovu ekipu.

Ostali rezultati:

Bruklin - Toronto 131:129

/ Durent 34, Mils 30- VanVlit 31, Siakam 25, Trent 25/

Čikago - Detroit: Otkazano

Portland - Finiks 107:111

/ Lilard 31 - Ejton 28 /

Video: 30 sekundi ludila Stefa Karija zbog koga već sad svi kažu da je oteo MVP titulu Nikoli Jokiću

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović izuzetno oprezan pred Bajern, pozvao navijače na gostoprimstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA