Partizan nekompletan i protiv Šljonska, Panter mora da propusti duel sa Poljacima

 
 ≫ 
  • 3

Crno-beli protiv ekipe iz Vroclava neće moći da računaju ni na Rodionsa Kuruca

Ekipa Partizana sutra se u Beogradu sastaje protiv ekipe Šljonska (ili Slaska, kako je kod nas poznatiji ovaj tim) iz Vroclava od 20.30 časova u "Štark Areni". Sastav Željka Obradovića biće veliki favorit protiv ekipe koja se takmiči u poljskoj Energa Basket ligi i koja je tek u prošlom kolu protiv Hamburga stigla do pobede u Evrokupu.

Tim iz Poljske prošao je brojne promene od početka sezone. Iz sastava je otišao srpski košarkaš Strahinja Jovanović, koji je prešao u Legiju iz Varšave, a kormilo je napustio i trener Petar Mijović kojeg je zamenio iskusni Slovenac, Andrej Urlep koji je stabilizovao tim i sada se nalaze u seriji od šest pobeda u domaćoj ligi.

Ovaj sastav je trenutno petoplasirani u poljskom šampionatu iza Tvarde Pjerniki Torunja, Ostrova Velikopoljskog, Anvila iz Vloclaveka i Čarnog iz Slupska sa skorom od osam trijumfa i šest neuspeha. Ekipa Partizana najviše pažnje moraće da obrati na Aleksandera Džijevu i Sirila Lendževajna, dok je još jedan kvalitetan igrač, Džastin Bibs povređen.

Ni Partizan neće moći da računa na kompletan sastav, pošto se od povrede nije oporavio Kevin Panter. On je propustio i prethodni susret sa Cedevita Olimpijom, a prema najnovijim informacijama, u četvrtak će uslediti kontrola posle koje će biti procenjeno njegovo stanje.

Do tada će odraditi još nekoliko terapija, a zajedno sa njim se na spisku povređenih se nalazio i Rodions Kuruc koji nije igrao još od reprezentativne pauze kada se povredio nastupajući za svoju Letoniju. Ipak, njega treba očekivati na parketu protiv Šljonska, kao i Balšu Koprivicu koji se mučio sa skočnim zglobom protiv Cedevita Olimpije.

Video: Bivša NBA zvezda provocirala Grobare, slao poljupce tribinama nakon isključenja

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA