Vanredne promene i u ABA ligi zbog snega: FMP protiv Splita igra već sutra u Železniku

 
  • 0

Gosti iz Hrvatske su napravili kompromis sa Panterima, pa su zamenjena domaćinstva

Sneg je napravio potpuni kolaps u Beogradu i Srbiji, zbog čega su trpela i pojedina sportska nadmetanja. Nedeljni mečevi Superlige Srbije u fudbalu su raspoređeni za naredne dane zbog prekrivenog terena, a u nebranom grožđu su se našli i košarkaši Splita koji su u nedelju igrali sa Megom u Hali sportova na Novom Beogradu.

Oni su u predstojećoj rundi po rasporedu bili predviđeni da igraju sa FMP-om u Dalmaciji, ali je sa klubom iz predgrađa Beograda pao dogovor da se domaćinstva zamene i da se utakmica vanredno odigra sutra od 20.00 časova u Železniku, kako bi gosti bili “uskraćeni“ muka. Zbog snega su imali muke da krenu natrag na jadransku obalu.

Biće to prilično nova situacija za Pantere, kojima će ovo biti druga utakmica u samo tri dana i to posle teškog gostovanja i izvojevane pobede na gostovanju Borcu u Čačku. Trenutno dele drugo mesto sa Partizanom i imaju skor 9-2, a Splićani su poslednjeplasirani na tabeli.

- Posle utakmice u Čačku imamo po prvi put narednu utakmicu u kratkom roku, samo tri dana kasnije. Na inicijativu Splita, a na naše razumevanje, mislim da smo došli do jednog dobrog dogovora da zamenimo domaćinstvo i da se utakmica igra u utorak.

- Sigurno je to ekipa koja ima izuzetan karakter i čvrstinu, a to su pokazali i na poslednjoj utakmici. Očekuje nas izuzetno težak meč, oni su više od nas navikli na taj ritam utakmica od dve ili tri nedeljno. Mi ćemo videti kako će naša ekipa da reaguje. Mi ćemo se spremiti kao i uvek i probati da odigramo najbolju moguću utakmicu pa ćemo videti gde će nas to odvesti. Probaćemo u ovim danima da se regenerišemo na najbolji mogući način i da probamo da nastavimo seriju dobrih rezultata – rekao je Nenad Stefanović, trener FMP-a.

U dosadašnjem delu prvenstva, FMP nije izgubio na domaćem parketu, a biće veliki favorit i sutra od 20.00 časova kada je po rasporedu zakazana utakmica protiv Splita.

Video: Dirljiv gest košarkaša Mege: Nosili majicu sa likom Jelovca pred meč sa Splitom

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA