"Za koju reprezentaciju?": Pešić otkrio kako je Jagodić-Kuridža reagovao kada je dobio poziv

 
 ≫ 
  • 0

Selektor Srbije veličao je posle meča sa Letoncima 34-godišnjeg debitanta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić istakao je značaj i ulogu Marka Jagodića Kuridže u pobedi protiv Letonije na startu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2023.

Krilni igrač Budućnosti je debitantski meč u dresu Orlova krunisao košem sa penala za trijumf na svega nekoliko sekundi pre kraja duela u "Pioniru". Drugo bacanje je promašio namerno kako bi Letoncima bilo praktilno onemogućeno da organizuju napad i upute šut ka košu.

Deo dugometražne konferencije za medije Pešić je posvetio upravo 34-godišnjem debitantu.

- Jagodić je fantastičan dečko. Poseduje ogromno iskustvo koje niko ne može da mu uzme, ali šta ti vredi iskustvo ako ne znaš da ga iskoristiš. On je to iskoristio na najbolji mogući način, a saigrači mu veruju, Teodosić ga je stalno tražio ispod koša - izjavio je selekor Srbije.

Ispričao je Pešić i anegdotu vezanu za Jagodića-Kuridžu kada ga je zvao da bude deo nacionalnog tima.

- Jagodić je iskusan, zna da se uvali, da izvuče faul. "Alal" mu vera, čestitam mu. Kad sam ga zvao, čovek uopšte nije verovao, pitao me: "Za koju reprezentaciju?" Zahvalan sam mu na njegovom odnosu, dao je primer svima. Imamo mi igrače i treba da ih podržimo - ne mogu svi da budu Jokić, Divac, Danilović, Bodiroga...

O samoj utakmici Pešić je rekao...

- Odigrali smo jednu borbenu utakmicu, sa intenzitetom. Čestitam i jednom i drugom timu. Letonija je imala odličnu utakmicu i u odbrani i na napadu. Čestimam mom timu koji se borio, pokazao moral i timski duh, to je za mene najvažniji detalj. Srećan sam što smo pokazali karakter. Pokazali smo da verujemo u pobedu - rekao je Pešić na konferenciji za medije posle meča.

Pešić je istakao da ga najviše raduje to što je tim verovao da može da trijumfuje.

- Najbolji kvalitet koji smo pokazali jeste verovanje da možemo da dobijemo utakmicu. Mi znamo koliko je teško igrati protiv ekipe koja je imala svoj dan, a mi smo znali da imaju talenat u napadu, jedan od najboljih u Evropi. To što mi mislimo da smo najbolji, ali nismo, pa moramo to da dokazujemo stalno. Letonija je talentovana, ali najvažnije da je da smo se vratili nekoliko puta u meč. Napravili smo odbranu, ali oni su držali sve u svojim rukama. Publikama je pomogla i to je povećava moral ekipe. Treba malo više da verujemo ovim momcima. Ako nemamo najbolje igrače, dajte da pravimo najbolje, zaslužuju podršku.

miloš teodosić Foto: MN Press

Trojkaški uragan Letonaca dugo je mučio naš tim, ali je bilo i praznog hoda gostiju što su naši košarkaši maksimalno koristili.

- Mi smo večeras imali utakmicu protiv fantastičnog protivnika. Rekao sam na tajm-autu da ne igramo protiv Lejkersa ili Bostona iz najbojih dana, moraju i oni jednom da stanu. Uirganost je pre svega u odbrani, a za odbranu je potrebno vreme. Da znaju da pročitaju akciju, da razumeju trenera. Ja sam sa njima tri dana i nekim sam im autoritet. Ja nisam nijednog igrača trenirao, sem Marka Marinovića (pomoćnik). Dok razumeju šta jedan čuveni trener želi od njih, treba vremena - proučio je Pešić.

Selektor istakao da ima vremena da se nešto popravi do nedelje i meča sa Belgijom.

- Ima, ali ne može da bude perfektno. Mene čini srećnim da oni želi, da su fokusirani. Protiv Belgije će biti teška, igramo u nedelju. Večeras ćemo polako da počnemo da se pripremimo.

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA