Deca slavnih košarkaša žare i pale parketima: Posle Srbije i BiH, Hrvati pokazali svoj biser

 
 
 ≫ 
  • 0

Radi se o Luki Ukiću, sinu Roka Lenija, koji ima 11 godina, a već ga porede sa Lukom Dončićem

Ovih dana smo pisali o košarkaškim talentima iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a najnoviji snimak pokazuje da i Hrvatska ima svoj košarkaški dijamant, koji će u narednim godinama biti izbrušen u toj meri da će cela reprezentacija počivati na njemu, a radi se o sinu Roka Lenija Ukiću - 11-godišnjem Luki Ukiću.

Postoji nešto i u toj genetici koja se prenosi s kolena na koleno, ako je neko bio dobar košarkaš, njegov sin će biti takođe dobar, ili možda još i bolji.

Iz ove konstatacije se mogu izvući i priče o Vuku Daniloviću, sinu Predraga Danilovića, koji je zatrpao dve godin starije vršanjake Crvene zvezde. Da nije Srbija jedini "izvoznik" talenata, dolazi i priča o Benjaminu Teletoviću, sinu Mirze Teletovića, koji sa 13 godina igra u prvom timu, a šutira poput svog oca.

Može i legendarni plejmjeker Hrvatske da se pohvali da će i njegov sin krenuti njegovim stopama, pošto malog Luku Ukića, koji ima 11 godina, već porede sa imenjakom iz Slovenije, Lukom Dončićem.

Poređenje dvojice imenjaka iz susednih država je napravio jedan slovenački skaut, po imenu Marko Turk.

- Njegova tehnika i fluidnost s loptom, pregled terena, dodavanje, osećaj za igru, odlučivanje u momentima, dodir... To je jedinstveno za nekog iz njegovih godina, ovo sam poslednji put video kod jednog drugog momka koji se takođe zove Luka - napisao je Marko na svom Tviter profilu.

Video: Ajmo, momci: Prvi trening Karija Pešića po povratku u reprezentaciju

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA