Teletović i njegov sin (13) igrali zajedno i briljirali, Benjamin je košarkaško čudo

 
 
  • 0

Tata i sin očigledno uživaju da igraju zajedno

Proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović odlučio je ove sezone da se vrati iz penzije i zaigra u Turbini iz Jabalnice, klubu gde je i počeo svoju karijeru. On tamo igra sa svojim sinom Benjaminom, koji ima 13 godina, ali već pokazuej svoj raskošni talenat.

Turbina je u poslednjoj utakmici A1 lige BiH savladala Bošnjak iz Hadžića sa 126:77, čime je ostvarila i petu pobedu u isto toliko mečeva u novoj sezoni. Najzaslužniji za to je upravo gorepomenuti Mirza Teletović, koji je postigao 38 poena, ali zavidnu rolu je imao i njegov 13-godišnji sin, Benjamin, koji je postigao 11 poena uz neverovatan šut za tri poena, 3/3.

KK Turbina Jablanica, Mirza Teletović Mladi Benjamin čuva svog igrača Foto: KK Turbina Jablanica

Nije baš uobičajeno da deca ovog doba igraju seniorsku košarku, jedini slučaj je bio Riki Rubio koji je već sa 14 godina igrao u Ligi Endesa.

Kako god, ukoliko Benjamin nastavi da stasava uz svog oca, ne moraju se u Bosni i Hercegovini plašiti za budućnost svoje košarke, pošto će ona biti veoma blistava.

Video: Partizan progutao Budućnost

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA