Beogradu ukazano poverenje: Košarkašice traže vizu za Mundobasket u prestonici Srbije

 
  • 1

Još jedan kvalifikacioni turnir u organizaciji FIBA stiže u glavni grad

Košarkašice Srbije dobile su sjajne vesti iz FIBA. Na sastanku Centralnog borda odlučeno je da će se izabranice Marine Maljković za plasman na Svetsko prvenstvo boriti u glavnom gradu Srbije u februaru naredne godine.

Održaće se četiri kvalifikaciona turnira od čega će za dva domaćin biti Beograd, dok će se preostala dva održati u Osaki (Japan) i Vašingtonu (SAD). Na taj način, FIBA je potvrdila da je zadovoljna organizacijom prethodnih događaja u našem glavom gradu.

Na četiri kvalifikaciona turnira učestvovaće zemlje koje su to pravo stekle na kontinentalnim šampionatima. Tako iz Afrike stižu Nigerija i Mali, iz Severne i Južne Amerike će biti prisutni Brazil, Kanada, Portoriko i SAD, dok će iz Azije i Okeanije tu biti Australija, Kina, Japan i Republika Koreja. Preostale selekcije stižu iz Evrope - Belorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Rusija i Srbija.

Dobre vesti su da će se po tri ekipe sa svakog turnira plasirati na Svetsko prvenstvo koje je na programu od 21. septembra do 1. oktobra naredne godine u Sidneju u Australiji. Domaćin i Olimpijski šampion (SAD) će učestvovati u kvalifikacijama samo kroz razigravanje, ali će bez obzira na rezultat ići na završni turnir.

Žreb za kvalifikacione turnire će biti održan u Ženevi u Švajcarskoj naredne sedmice, tačnije 23. novembra od 11.30 časova.

Video: Zagrljene, uplakane i ponosne: Sonja, hvala! Jelena, hvala!

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    18. novembar 2021 | 16:32

    Imam osecaj da kosarkasice svake godine igraju kvalifikacioni turnir u BG.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA