Kari postao najbolji trojkaš NBA svih vremena, Dončićeva poezija, Lejkersima pao mrak na oči

 
 
 ≫ 
  • 0

Srbi skormnih performansi noćas u mečevima najjače lige

stef kari Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa ponovo "žare i pale" NBA ligom, a Stef Kari svemu tome daje najjači pečat. Najbolji šuter svih vremena, nema nikakve dileme oko toga, ubacio je uz punu slobodu u igri 40 poena (9/17 za tri) jednom od lidera Istoka Čikagu u meču koji je samo na papiru nosio zvanje derbija.

Na kraju, ubedljivih, dominantnih 119:93, uz najvažniji podatak, za istoriju: Stef Kari je sa ovom utakmicom postao igrač sa najviše ubačenih trojki ikada, prestigavši legendarnog Reja Alena.

Kari je ubacio 3.359 šuteva za tri, jedan više od bivšeg asa Milvokija, bostona i Majamija.

Voriorsi su potvrdili moć, došli do 11-1 i zasad se suvereno izdavajaju od ostatka konkurencije.

Kada je pobednik meča u pitanju, sve je bilo rešeno već posle tri četvrtine, baš ta treća bila je igra mačke i miša, 35:17 bilo je u korist Golden Stejta, ništa slabija nije bila ni druga od ekipe Stiva Kera (28:12), odbrana je bila jači deo, pa gosti nisu imali mnogo šanse u Kaliforniji.

Za domaći sastav ponovo je solidne minute dobio naš Nemanja Bjelica, odradio ih kako valja, za 16 minuta ubacio 6 poena, podelio 4 asistencije i uzeo 3 skoka.

Vigins je sa 15 poena bio drugi strelac u pobedničkoj ekipi kojoj je posao bio olakšan činjenicom da je Nikola Vučević, zbog pozitivnog testa na koronu, izostao ovog puta iz postave Bulsa. Očekivano, najbolji kod gostiju bili su Zek Lavin sa 23 poena, te Demar Derouzan sa 18.

Od ostalih mečeva odigranih noćas, a bilo ih je na sve strane, ukupno 11, izdvajamo trijumf Dalasa u teksaškom derbiju sa San Antonijem i debakl Los Anđeles Lejekrsa na svom terenu protiv Minesote 24 poena razlike.

U Teksasu, Sparsi su videli demonstraciju moći dva evropska igrača. Luka Dončić je komandovao "tripl-dablom", a Porcigins zapečatio ubedljivu pobedu Mevsa - 123:109.

Slovenački mađioničar meč je završio sa 32 poena, 15 asistencija i 12 skokova, a isti broj poena upisao je i letonski dugajlija, te njima ovog puta pripada sva slava.

U Los Anđelesu se desilo pomračenje jednog od najglamuroznijih timova lige, ali i tima vrlo skromnih mogućnsti - Lejkersa. Razigrana Minesota potukla je "Jezeraše" rezultatom 107:83. Bez Lebrona Džejmsa Lejekrsi deluju kao razbijena vojska, "Kralj" je u "civilu" posmatrao nemoć svojih saigrača i potpuni raspad sistema u trećoj deonici koju je gostujući tim rešio u svoju korist rezultatom 40:12!

Kod Timbervulfsa su prednjačili Karl Entoni Tauns sa 29 poena i Dianđelo Rasel sa 22.

Kod Lejkersa, samo su Dejvis, sa 22 poena, i Vestbruk sa 20, iskočili iz sivila ekipe.

Posle deset utakmica Lejekrsi imaju bilans 6-4.

Rezultati

Šarlot - Njujork 104:96

Boston - Milvoki 122:113 (produžetak)

Klivlend - Detorit 98:78

Hjuston - Portland 92:104

Memfis - Finiks 94:119

Nju Orleans - Bruklin 112:120

Oklahoma - Sakramento 105:103

San Antonio - Dalas 109:123

Denver - Atlanta 105:96

Golden Stejt - Čikago 119:93

Los Anđeles Lejkers - Minesota 83:107

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA