FMP traži kaznu za Mura, isprozivao Tegeltiju, poziva Žoca da se ogradi od svog igrača

 
  • 85

Klub iz Železnika nije zadovoljan zbog jutrošnjih izjava Amerikanca

Ranije tokom današnjeg dana u najavi susreta između Partizana i FMP-a, košarkaš crno-belih, Dalas Mur rekao je da je "čuo da klub iz Železnika zovu 'Mala Crvena zvezda'".

Sve to bio je povod za reakciju FMP-a, koji se oglasio u zvaničnom saopštenju koje prenosimo u celosti i bez izmena.

- KK FMP obaveštava javnost da je od sportskog direktora ABA lige (u skladu sa disciplinskim pravilnikom lige), zahtevao hitno pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za košarkaša KK Partizan NIS Dalasa Mura zbog sramne i neprimerene izjave pred derbi meč 7. kola ABA lige između KK Partizan NIS i KK FMP koja je na programu u subotu u hali „Aleksnadar Nikolić“.

Smatramo da izjava koju je dao za klupsku televiziju KK Partizan, izuzetno šteti imidžu lige, predstavlja ničim izazvan napad na naš klub, i nikako ne doprinosi boljim odnosima između klubova. Podsećamo da je AdmiralBet ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promovišu netrpeljivost i „mali“ kompleksi, a ne promoviše kvalitetna košarka i korektni odnosi između klubova nikome nije potrebna. Međutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati.

Dalas Mur Foto: Marko Jovanović

Kako se i sam KK Partizan NIS povodom ove neprimerene izjave nije oglasio, i javno se izvinio, jasno nam je da je stao iza izjave svog igrača Dalasa Mura. Takođe, očekujemo da se trener KK Partizan NIS koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče.

Zato smo insistirali da sportski direktor odmah reaguje čime bi se zaštitio integritet takmičenja i subotnje utakmice u hali „Aleksandar Nikolić“.

Primerenom kaznom za košarkaša Partizana i reprezentativca Albanije, na vreme bi se sprečilo namerno podizanje tenzija u ligi širenjem neistina i jeftinim izjavama, ali i uputila jasna poruka svima poput reprezentivca Albanije da ABA liga takve stvari neće tolerisati.

Ovu priliku koristimo i da informišemo gospodina Mura da je KK FMP dvostruki osvajač ABA lige, kao i da je naša saradnja sa drugim klubom i zvanično okončana još 2015. godine, kada je albanski reprezentativac još uvek bio samo student na koledžu Severna Florida - stoji u saopštenju FMP-a.

U videu u nastavku pogledajte izjavu zbog koje se podigla prašina pred utakmicu ABA lige koja je planirana za subotu od 19.00 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Video: Avramović: Trener Obradović mi je rekao da dam oba, ali ja sam namerno promašio drugo bacanje

(Telegraf.rs)

Video: Minut ćutanja za legendu Partizana koja je preminula u 97. godini života

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuja

    5. novembar 2021 | 18:05

    Jel' ovo Čovke sastavljao saopštenje 🤣🤣🤣🤣🤣

  • Lun kralj ponići

    5. novembar 2021 | 19:34

    Vidi vidi ove Čovićeve cigane iz Železnika traže da se kazni igrač samo što je rekao da je čuo. Pitam vas zašto opet na nepošten način tražite kaznu za dečka koji nema pojma o vašim mediskim javašlucima. Pitam vas zar niste se spajali i razdvajali i a sada niste mala i velika Zvezda niste FMP-1 i FMP-2. Vi ste bili dva kluba spojena u jedan a vama niko ne može zabraniti kako ćete se zvati. Sto putaa ste prebacivali igrače iz jedan u drugi klub i to usred sezone i gde to ima. Stamote jedne sada se bunite za istinu a to mi sve smrdi da potiče iz Čovićeve kuhinje. Što se tiče izvinjenja to će biti posle meča a kako videćete sami. Lepo ste uživali ali vaše vreme je prošlo dosta ste pevali došlo je vreme plakanja a kada ćete ponovo pevati moraće da prodje malo više vremena. Nemoj da ste čiraši strpite se malo naviknite se na poraze jer ništa večno ne traje.

  • Pera Kojot

    5. novembar 2021 | 18:58

    Pa stvarno nije ok da ih zovu Mala Zvezda... Oni su stariji, a i postoje samo Mali i Veliki FMP

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA