Volters dominirao protiv PAO-a: "Lepo je vratiti se kući, ovo nam je bilo potrebno"

 
 ≫ 
  • 2

Košarkaš Zvezde sinoć je ubacio 18 poena protiv Zelenih

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedu u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Panatinaikosa. Bila je to njihova najubedljivija pobeda u Evroligi u istoriji takmičenja.

Posle utakmice, zadovoljan ishodom bio je najefikasniji na meču, Nejt Volters koji je ubacio 18 poena, od čega je prvih deset zapravo činilo seriju poena Zvezde sa početka utakmice kada je samo on i pogađao.

- Da, velika pobeda. Poslednjih nekoliko nedelja su bile teške, četiri poraza u nizu. Lepo je vratiti se kući. Posle utakmice sa Albom smo odigrali mnogo bolje na domaćem terenu. Mnogo nam je bila potrebna ova pobeda i odradili smo sve kako valja - rekao je Volters.

Odbrana je ponovo bila na visokom nivou.

- Igramo dobru odbranu tokom čitave sezone. Juče smo bili bolji u napadu, pogodili smo otvorene šuteve. Sinoć smo mnogo bolje pogađali, protok lopte je bio mnogo bolji. Ako igramo takav napad, pomoći ćemo i našoj odbrani.

Samim tim, i Volters je odigrao mnogo bolje.

- Da, trudio sam se da budem agresivan. Igrali smo napad sa više strpljenja, sa mnogo boljim pozicijama za šut nego do sada u Evroligi. Imamo odlične navijače i moramo da koristimo prednost domaćeg terena.

Prednost Zvezde je rasla iz minuta u minut kako se meč bližila kraju.

- U prvom poluvremenu smo igrali odlično. Imali smo prednost od 19 razlike, pa je posle par grešaka palo na 13. Nismo dopustili u drugom poluvremenu da nas to omete. Nastavili smo sa jakom odbranom u trećoj četvrtini, do kraja meča nismo popuštali.

Nejt Volters Foto: Marko Jovanović

Pokušavao je Volters da odigra što je bolje moguće i pomogne ekipi.

- Samo se trudim da budem agresivan. Imamo nekoliko momaka van ekipe, još nismo kompletirani. Trener mi veruje i volim da igram za njega. Pokušavam da budem agresivan kad god mogu. Imali smo probleme u napadu i ja sam pokušao da preuzmem odgovornost. Trudimo se da budemo što bolji iz dana u dan.

A u tome mu pomaže činjenica da dobro poznaje većinu saigrača i trenera iz prethodnog mandata.

- To je odlično. Isti stručni štab, igrači i to prilično pomaže u privikavanju na ekipu. Skoro svake sezone sam imao problem sa dolascima u novu ekipu. Skoro svake sezone sam imao problem sa dolascima u novu ekipu. Nadam se da možemo da nastavimo ovim putem i da pobeđujemo kod kuće. Bilo je zabavno večeras.

Može li Zvezda do plej-ofa posle nešto slabijeg starta?

- Utakmica po utakmicu. Raspored je težak. Puno jakih timova. Moramo da održavamo formu tokom godine i ako igramo kao večeras, imaćemo šansu.

Video: Mitrović: Ne znam podatak koliko smo trojki postigli, ali čini mi se kao da smo dali 20

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    5. novembar 2021 | 07:03

    Volters je najbolji plej evrolige.🤴

  • Old Delija

    5. novembar 2021 | 11:48

    Licno za mene je otkrovenje, svaka cast majstore. Najbolje sezona u bilo Kom timu za Koji je igrao. 🤩🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA