Bobijeva partija za pamćenje: Svi se dive njegovom potezu na 2,7 sekundi do kraja

 
 ≫ 
  • 4

Potez koji je, između ostalog, doneo pobedu Dalasu nad San Antoniom

Srpski košarkaš Boban Marjanović odigrao je najbolju partiju u NBA ligi ove sezone i bio je jedan od najzaslužnijih za triler trijumf Dalasa nad San Antoniom rezultatom 109:108!

Marjanović je za 15 minuta ubacio 17 poena i imao je pet skokova, ali ono što je svakako najzanimljivije jeste to da je pogađao ključne poene na početku psolednje deonice. Vezao ih je šest za rezultatsku klackalicu, da bi zatim morao napolje zbog pet ličnih grešaka.

Međutim, vratio ga je Džejson Kid u finišu i to mu se isplatilo - jer je Srbin odigrao ključnu ulogu u odbrani na 2,7 sekundi do kraja. Stao je ispred ispred Keldona Džonsona dok je ovaj pokušao da izvede aut, ali preko visokog Bobija nije ništa uradio osim što je prodao loptu.

- Svi će gledati koliko je Marjanović postigao poena na meču, ali je za nas ova poslednja akcija na utakmici bila najbitnija. Trebalo je da im otežamo ubacivanje što je više moguće i uspeli smo u tome - rekao je trener Dalasa Džejson Kid.

Pitanje je da li je Kid uopšte i želeo da pruži Bobiju toliko minuta, ali su Maveriksi na ovom meču igrali bez povređenog Kristapsa Porcingisa, kao i Maksija Klebera. Luka Dončić i Tim Hardavej su imali po 23 poena, s tim što je Slovenac imao u 12 skokova  u trijumfu Dalasa, dok je Džejlin Branson sa 31 poenom i 10 skokova bio najbolji pojedinac ekipe.

Dežonte Marej je sa 23 bio najbolji u redovima Sparsa; Vasel je imao 21, Derik Vajt je ubacio 19, a pomenuti Džonson je dodao 16. Eubansk je sa 10 jedini još bio dvocifren.

Dodaćemo i to da je Nikola Jokić ostvario rekord sezone, ali je na kraju promašio šut za produžetak Denvera protiv Memfisa. Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica su bili jednocifreni u noći između srede i četvrtka.

Rezultati:

Klivlend – Portland 107:104

Indijana – Njujork 111:98

Orlando – Boston 79:92

Filadelfija – Čikago 103:98

Vašington – Toronto 100:109

Bruklin – Atlanta 117:108

Memfis - Denver 108:106

Minesota - LA Klipers 115:126

San Antonio - Dalas 108:109

Golden Stejt – Šarlot 114:92

Sakramento – Nju Orleans 112:99

Video: Igra kao sa malom decom: Okružili ga i udaraju, ali ni to ne pomaže jer Bobi cepa mrežicu

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA