"Ovakvu atmosferu prave još samo navijači Makabija i Panatinaikosa": Obradović zadivljen Grobarima

 
 ≫ 
  • 9

Trener Partizana hvalio sve redom, najviše Pantera, Ledeja i ambijent, posle velike pobede nad Huventudom

Kad je teško, daj loptu Panteru, skloni se i čekaj da da koš. Ovako može biti da su i zvučale smernice Željka Obradovića za svoje igrače u poslednjem minut triler meča sa Huventudom. 

Amerikanac je potvrdio klasu, ubacio je tri šuta, dao šest poena za nešto manje do 60 sekundi, stigao na sekund pre kraja i da spreči "alej-ap" gostiju za pobedu i natera velikog Žoca da mu posveti reči na konferenciji posle meča.

- Očigledno je bila odlična utakmica, nismo je dobro otvorili, bez dobrih šuteva u prvih par minuta. Nije lako kad krenete sa 2:11, teško je vratiti se, a utakmicu je odlučio veliki igrač Kevin Panter. Dobro je što smo igrali ovakvu utakmicu, da razumemo način na koji treba da igramo - rekao je Obradović.

Bila je ovo bez ikakve dileme najteža utakmica crno-belih ove sezone, a takve tek slede.

- Mi smo pripremali za meč kao za svaki do sada, probali smo da shvatimo šta je najbitnije. U pravu ste da je iz "pika" bilo par lakih poena, primili smo ih 11, problem je više bio napad, a mi smo tim koji je agresivan u odbrani. U pojedinim trenucima smo bili u konfuziji koju odbranu igramo, to insistiram na klupi. Ako ne slušaš, napraviš grešku. To je stvar koncentracije, mladosti, insistiraćemo na tome i videćemo dokle ćemo da dođemo. Velika je pobeda, borili smo se do kraja uz neverovatnu podršku, igrači su se radovali kao svi, dobili smo protivnika koji je igrao dobro. Veliki je igrač odlučio utakmicu, pogodio je dva važna koša.

Košarka ULEB Evrokup Partizan Huventud Foto: MN Press

Ipak, Pantera "nije bilo nigde" do treće deonice.

- Ne volim da ističem, ali je zasluga celog tima što smo se vratili bez njega (Pantera) na početku četvrtine. Može da se priča o timu, on je najvažniji... Prvi put igraju u ovakvoj atmosferi, to im strašno prija, moraju da koncentrisani budu, da vide neke stvari, to su očigledne stvari. Ali to su mladi ljudi. Trener Huventuda mi je rekao pre utakmice da nije doživeo ovako nešto.

Obradović je apostrofirao ulogu tri ključna faktora pobede večeras: Ledeja, Pantera i navijača.

- Pokazuju želju srečan sam što imam njih dvojicu kao iskusnije (Ledeja i Pantera), primere u svemu, kako se ponašaju. Osetili su energiju sa tribina. Ako su tako reagovali znači da uživaju u tome što rade. Kad sam razgovarao sa njima letos, znali su šta ih čeka. Ovakva atmosfera nema u Evropi, navijači PAO-a, Makabija i to je to. Naši navijači nisu odustajali da nas bodre do poslednjeg trenutka - sipao je Žoc pohvale za ambijent.

Za kraj, Obradović je pozvao navijače da dođu i da podrže mladi tim da nastavi seriju pobeda.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Mileta Ilića šta očekuje od Jokića u NBA ligi: "U njih uvek svi sumnjaju, ali..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    3. novembar 2021 | 03:51

    Da takvu atmosferu prave samo budale, ajde i ti turcine kuci napusti halu govno jedno

  • Живкони

    3. novembar 2021 | 01:06

    Стварно је већи Турчин и од Ердогана 🤣🤣🤣🤣

  • marko

    3. novembar 2021 | 07:49

    Brsvo jugosloveni ali dolazite na mehdan mojim Srbima🇷🇸👍🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA