Čudna je ta hala Leon Štukelj: Krka zaboravila debakl od Partizana i uništila SC Derbi

 
  • 0

Tim iz Novog Mesta dominirao od prvog do poslednjeg minuta za treću pobedu na tri utakmice kod kuće

Krka kod kuće i Krka na strani su dve potpuno različite ekipe. Ekipa iz Novog Mesta van svoje dvorane ne može da prođe bez poraza, ali zato pred domaćim navijačima "razbija" rivale. To je na svojoj koži osetio i novajlija u ligi, ekipa Studentskog centra koja je mogla samo da čestita Slovencima na sjajnoj partiji - 87:70.

Prosto je neverovatno da smo ove subote uveče gledali istu ekipu koja je Partizanu dala 45 poena. Poređenja radi, Krka je ovoga puta u dvorani "Leon Štukelj" ubacila 50 poena samo tokom prvog poluvremena. U drugom je malo usporila, ali to nije ugrozilo veoma ubedljivu pobedu.

Večeras smo imali još jednu sjajnu predstavu Roka Stipčevića koji je "zatrpao" koš Studentskog centra sa 22 poena. Pratio ga je Luka Lapornik koji je protiv crno-belih imao negativan indeks danas je izbrojao do 15 poena. Na drugoj strani, Kajl Vinales je "proradio" tek pred kraj utakmice i time samo sprečio da sastav iz Podgorice ne doživi potpuni debakl. Portorikanac je završio sa 17 poena na svom kontu, dok je Boris Tišma imao jedan manje.

Što se same utakmice tiče, moglo bi se reći da je koliko prva četvrtina dala nagoveštaj toga šta nas čeka. Krka je došla do dvocifrene prednosti, koju je potom do poluvremena dogurala do maksimalnih +19. U nastavku su Slovenci i tu granicu uspeli da probiju, pošto su vodili i sa 22 poena (66:42), posle čega je logično došlo do manjeg opuštanja.

Ipak, Krka nije ništa prepustila slučaju, pa se sada sa skorom 3-3 na tabeli izjednačila sa Cedevita Olimpijom, Igokeom i Studentskim centrom na skoru 3-3. Tokom sutrašnjeg dana bi mogla da ih obiđe jedino Cibona, ako bude dobila Split na gostovanju u "Gripama".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Borac doživeo debakl i izgubio sa 18 razlike: Željkov Partizan bez milosti u Čačku

(Telegraf.rs)

Video: Igor Rakočević o Nikoli Jokiću, Partizanu i Zvezdi u NBA ligi: "To je san svakog navijača"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA