Jelovac napustio srpsku "grupu" u Japanu: Vraća se u Evropu, naredne sezone igraće u Grčkoj

 
  • 0

Iskusni košarkaš obući će dres AEK-a iz Atine

Došao je kraj odiseje u Japanu za Stevana Jelovca. Sada već iskusni srpski košarkaš napustio je ekipu San-En Neofiniksa, koja nastupa u prvoj ligi u Zemlji izlazećeg sunca i odlučio je da se vrati na Stari kontinent i na taj način oživi karijeru.

Interesantno je da Jelovac nije bio jedini "stanovnik" Tojohašija, gradića u kojem je ovaj japanski klub bio smešten, pošto se na čelu stručnog štaba nalazi Branislav Vićentić, nekadašnji trener OKK Beograda, kao i Nenad Miljenović koji je nastupao za isti klub kroz svoju karijeru, ali i Partizan, Megu i PAOK.

Što se tiče Jelovca, on će se po prvi put naći u Grčkoj, pošto je sa ekipom AEK-a potpisao jednogodišnji ugovor tokom kojeg će nastupati za ovaj sastav u prvoj ligi Grčke i FIBA Ligi šampiona. Krase ga odlični procenti na šutu za tri poena, a sa svoje 32 godine u svojim rukama ima još nekoliko kvalitetnih sezona. Nastupa na poziciji krilnog centra.

Prethodno je kroz karijeru nosio dresove Mege, Crvene zvezde, Antalije, Juvekaserte, Lijetuvos Ritasa, Saragose, Nižnjeg Novgoroda, Brose Basketsa, Gacijantepa i već pomenutog San-En Neofiniksa.

Najveći uspeh u karijeri mu je učešće na Ol-Star utakmici turske Superlige tokom 2012. godine, a protekle sezone u San-En Neofiniksu je prosečno beležio 18,9 poena po utakmici.

Video: Klinac izazvao Bogdana Bogdanovića: NBA as je odgovorio na perfektan način

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA