Dobrić svestan šta čeka Zvezdu ove sezone: "Moraćemo da se uigramo i radimo, a to nije lak posao"

 
  • 10

Prvotimac crveno-belih jedan je od starosedelaca ove sezone

Košarkaši Crvene zvezde polako, ali sigurno pale motore za početak nove takmičarske sezone. Početkom nedelje obavili su sve neophodne medicinske provere, a od danas počinju sa organizovanim aktivnostima. Igrači se redom priključuju, veliki je broj promena, pa će svakako biti zanimljivo videti kako će Dejan Radonjić "skockati" sastav za bitku na četiri fronta.

Do kraja vikenda timu će se priključiti Nikola Ivanović zajedno sa Ostinom Holinsom. Od minulog ponedeljka ekipa je radila dva puta dnevno, a Ognjen Dobrić je podelio šta očekuje od predstojeće sezone. Podsetimo da je tokom leta potpisao i novi ugovor sa Crvenom zvezdom, iako je postojalo interesovanje nekih drugih klubova iz Evrolige.

- Pred nama je period velikog rada i znamo šta nas očekuje. Uskoro ćemo se kompletirati, ali sam podatak da ćemo i pored nekolicine “starosedelaca” imati veliki broj novih igrača govori da ćemo morati paralelno sa svim ostalim stvarima koje su uobičajne za ovaj period, da radimo na uigravanju, da gradimo tim.

- To nije lak posao, u Crvenoj zvezdi sam već dugo, prolazio sam više puta kroz ovaj period, i znam koliko je dobra priprema važna za sve ono što nas očekuje. Izazovi i obaveze su veliki, očekuje nas mnogo utakmica, posebno na startu sezone koja nije tako daleko, zato moramo mnogo i naporno da treniramo, jer su dobre pripreme odlična osnova za sve ono što nas očekuje. Momci koji su došli, ne računajući one koji već bili deo Zvezde, žele što pre da se uklope i doprinesu ekipi. Idemo trening po trening, dan po dan - izjavio je jedan od igrača Crvene zvezde koji je ostao u odnosu na prošlu sezonu.

Crvenu zvezdu su ovog leta napustili Džordan Lojd, Lendri Noko, Kori Volden, Marko Jagodić-Kuridža, Duop Rit, Aleksa Radanov i Lengston Hol, dok su se vratili Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Stefan Lazarević i Nejt Volters. Uz to, potpune novajlije u crveno-belom dresu su Nikola Ivanović, Ostin Holins i Eron Vajt.

Ekipa koju vodi crnogorski stručnjak će se pripremati za novu sezonu isključivo u Beogradu, potvrđeno je da će učestvovati na Magenta Sport Kupu u Nemačkoj zajedno sa Virtusom, Panatinaikosom i Bajernom, dok će sezonu početi 24. septembra protiv Splita u ABA ligi.

Video: Napeta situacija za Metalac: Ričard Odada na ivici da dobije crveni karton

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    21. avgust 2021 | 16:11

    Биће мало теже ове године, јер су у малом државном пропалом пројекту јсд уложене велике паре, па ће бити мало теже да их добијамо са омладинцима...мораће мало озбиљније, док се не распрше као балон, јер их вештачки оржавају...

  • Dejan

    21. avgust 2021 | 18:05

    Ova sezona je tvoja ... Ugasi ih...!!!

  • idemo

    21. avgust 2021 | 21:48

    Ocekujem od Dobrica ove sezone 12 poena prosek u EL

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA