Zoran Savić o problemima srpske košarke: "Ključ svega je da Partizan izbaci nekog mladog igrača"

 
 
 ≫ 
  • 19

- Zvezda ima gotovu ekipu, koja već igra dugo zajedno. Mi moramo da promenimo deset igrača - poručio je Savić

Košarkaški klub Partizan je ovog leta pored igračkog kadra pojačao i onaj van terena, osim Željka Obradovića na mesto trenera, došao je i legendarni košarkaš Zoran Savić na mesto sportskog direktora ovog kluba. Upravo je Savić govorio o "problemima" koje ovaj klub ima da pronađe adekvatno pojačanje.

Zoran Savić je razgovor za klupsku televiziju započeo zamerkama na račun mladih igrača. Kako on kaže, oni žele da igraju bez stresa, što nije moguće u ovom sportu. Takođe, Savić je otkrio i da su on i Željko Obradović želeli da u timu imaju svih 12 srpskih igrača, ali...

- Posle nekih razgovora sa igračima, videli smo da postoji njihova odbojnost prema dolasku u zemlju. Da li je to zbog očekivanja, pritiska na relaciji Zvezda - Partizan, ne znamo to još. Ovde je specifično da odlaze mladi igrači, problem je to što im se propagira igra bez stresa. Kao da reklamiramo neki velnes, a ne sportski događaj, tj. košarku u kojoj je sve naboj, stres, ko će koga da 'prevari', u pozitivnom smislu - kaže Savić, pa potom nastavlja.

- Mi smo celog života radili pod tim stresom, a sada slavimo 20 godina od poslednjeg zlata. Verovatno smo u tom nekom periodu pravili greške, pa moramo da stanemo, razmislimo i da učimo od drugih. Moramo da se okrenemo mlađim igračima, Partizan da pokuša da izbaci igrača iz mladih kategorija. To je ključ svega.

Partizan je doveo već šest pojačanja tokom letnje pauze, u klub iz Humske su već stigli Kevin Panter, Zek Lidej, Dalas Mur, Aleksa Avramović, Alen Smailagić i Rodions Kuruc, a Savić je njihov status uporedio i s najvećim rivalom - Crvenom zvezdom.

- Zvezda ima gotovu ekipu, koja već igra dugo zajedno. Tu ubaciš dva, tri igrača, lakše funkcioniše. Mi možemo da promenimo osam do deset igrača, što ne znam da je neko promenio u sezoni - rekao je Savić, te je otkrio da će Partizanu biti potrebna još dva do tri pojačanja.

- Minimalno dva, možda i tri igrača će još doći. Videćemo kada sve sagledamo. Ne žurimo još. Ne znam da je neko rekao u avgustu da ima loš tim. Svi imaju super timove, a videćemo kada krene sezone. Najbitnije je da budemo zadovoljni kada sezona bude privedena kraju.

Video: Zoran Savić o tome kako je doveo Željka Obradovića u Partizan: Prvo je bila samo ideja!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    17. avgust 2021 | 13:50

    Кад ће неко од вас да каже одакле паре за сав овај циркус, кад до јуче Чачак био недестижан противник, и туко вас на сваком кораку...докле то финансирање изгубљеног јсд у времену и простору...тим коме полуфинале аба сан...

  • MILOS RANKOVIC

    17. avgust 2021 | 14:48

    JEL MOGUCE DA KAZES TO,DA IZBACIS SRPSKOG IGRACA I TO MLADOG,DA JE MILOJEVIC TRENER PA U REDU,MUR,PEJDZ,MOZLI,DREKSLER,PANTER,ONAJ LETONAC,LEDEJ,DOVODITE JOS TRI IGRACA TO CE BITI STRANCI JER NASIH NEMA,ZNACI 10 STRANACA IMAS U EKIPI AKO NEKOG NISAM ZABORAVIO,OK OVAJ DREKSLER NECE PUNOIGRATI,ZNACI MESTA ZA TRI SRPSKA IGRACA,PRIMER ZAGORAC,AVRAMOVIC I MILETIC,GDE IMA TU MESTA ZA MLADE IGRACE,OBRADOVICA NEZANIMA MLADI IGRACI NEGO REZULTAT,UVEK BILO I BICE DOK JE TRENER,TAKO PUSTI PRICU I TERAJ DALJE

  • sasa

    17. avgust 2021 | 13:56

    Igrac ce taj neko da postane pored 8 stranaca. Zorane obracas se ljudima kao da su krompiri. Jako me nervira kada citam ove budalastine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA