Čudan put nekadašnje Zvezdine nade: Nikola Rebić posle Nantera otišao u nemački Sintainiks MBC

 
 ≫ 
  • 3

Videćemo da li će tu naći formu koja će mu pomoći da napravi prekretnicu karijere

Sa Crvenom zvezdom, Nikola Rebić je osvojio dve titule šampiona ABA lige, dva pehara u srpskom šampionatu i dva trofeja nacionalnog Kupa Radivoja Koraća. Predstavljao je veliku nadu i nakon što je prešao u Megu, odakle je krenuo na put po Evropi.

Nastupao je za španski Bilbao, crnogorski Mornar iz Bara, Jenisej iz Rusije gde je možda ostavio i najbolji utisak, potom je bio u Monaku i Nanteru, a sada će spisku zemalja dodati još jednu – Nemačku, pošto će u narednoj sezoni obući dres Sintainiksa MBC.

On je u Nanteru u toku ove sezone odigrao 26 utakmica, gde je prosečno beležio 4,7 poena po meču uz 1,1 skok i dve asistencije. To je recimo daleko manje od proseka u Jeniseju, gde je stao na 7,6 poena ili u Mornaru gde je postizao 10,7 poena po susretu.

Rođen je 22. januara 1995. godine, daleko od toga da ispred sebe nema još nekoliko kvalitetnih sezona, tako da će mu naredna u Sintainiksu biti od naročite važnosti. Zanimljivo je da se i njegov brat Petar Rebić bavi košarkom, a u prošloj sezoni nastupao je za Tamiš iz Pančeva u Košarkaškoj ligi Srbije.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Никола Ребић (@rebinho4)

Video: Srpski reprezentativac se vraća iz Rusije: Koferi su spakovani, čekam let iz Moskve!

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA