Australijanci sa NBA snagama i bivšim igračima Partizana i Zvezde čekaju Srbiju u Tokiju

Sastav sa najudaljenijeg kontinenta izaći će u Japanu u veoma kvalitetnom sastavu

  • 0
Džok Lendejl Foto: Marko Jovanović

I dok će Srbija svoje mesto na Olimpijskim igrama morati da zasluži pobedom protiv Italije u finalu turnira u Beogradu tokom sutrašnjeg dana, Australijanci nas željno iščekuju i već su saopštili sva imena koja će zaigrati u prestonici Japana kroz nešto više od tri sedmice.

Ako pobedi Italijane, Srbija će se u Tokiju u grupnoj fazi sastati upravo sa Australijancima, Nigerijcima i pobednikom turnira koji se održava u Splitu, a u čijem finalu iznenađujuće neće igrati Hrvatska, već Nemačka i Brazil.

Selektor Australije odredio je 12 košarkaša koji će predstavljati najudaljeniji kontinent u Zemlji izalzećeg sunca. Ljubiteljima košarke u Srbiji, nekoliko imena svakako privlači pažnju - pre svega Džok Lendejl, koji je igrao u Partizanu i Duop Rit koji je prema pisanjima grčkih medija napustio Crvenu zvezdu i otišao u Mornar iz Bara.

Uz to, treba obratiti pažnju na Dantea Egzuma, Džoa Inglsa, Petija Milsa i Metjua Delavedovu, a sastav kompletiraju Džošua Grin, Matis Tajbul, Aron Bejns, Natan Soubi, Nikolas Kej i Kris Goulding. Sve u svemu, neka veoma kvalitetna imena se nalaze u rosteru Kengura i Srbiji neće biti lako da u eventualnoj grupnoj fazi dođe do pobede.

Video: Džok Lendejl: Najluđe je bilo kad sam se popeo na tribinu sa Grobarima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA