Stvarno je čudo od igrača: Dončić opet "podigao lestvicu", teško će ga iko ikad dostići

 
 ≫ 
  • 3

Luka je upisao treći tripl-dabl u sedmoj uzastopnoj plej-of utakmici i prvi je igrač u istoriji lige kome je to pošlo od ruke

Slovenački košarkaški vundekind Luka Dončić vodio je Dalas do pobede nad Los Anđeles Klipersima u gostima 113:103 za 1:0 u prvoj rundi NBA plej-ofa, a usput se i upisao u almanahe najjače lige sveta.

Naime, Slovenac je ostvario tripl-dabl sa 31 poenom, 10 skokova i 11 asistencija, u sve tri kategorije bio je najbolji igrač utakmice, ubacio je i rekordnih pet trojki, ali to je tek početak njegovih ostvaranja za anale u ovom meču.

Dončiću je ovo bila tek sedma utakmica NBA doigravanja u karijeri, ali i već treći triple-double u ključnom delu sezone. Tako je postao prvi igrač u istoriji NBA koji je ostvario tripl-dabl učinak u prvih sedam utakmica doigravanja.

Koliko je ovo dončićevo ostvarenje vredno divljenja, potvrđuje podatak da nijedan igrač Dalasa u istoriji nema nijednu plej-of utakmicu u kojoj je zabeležio tripl-dabl! Napomenimo da su za Mevse igrali Mark Aguire, Rolando Blakman, Džejson Kid, Stv Neš, Dirk Novicki i ostali. Nijednom nije uspelo što je sada napravio Dončić.

Dončić je pre tri meseca napunio 22 godine, a sa drugim "tripl-dabl" ostvarenjem sa 30 poena u NBA doigravanju, pretekao je velikane Karima Abdul-Džabara i Lebrona Džejmsa, kojima je to u navedenom starosnom dobu uspelo samo jednom.

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ratar

    23. maj 2021 | 14:23

    Da mi je neko pricao da ce jedan slovenac biti najbolji kosarkas svih vremena....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA