Jokić komandovao protiv Klipersa i upisao novi dabl-dabl, Dončićeva rekordna noć protiv Vizardsa

 
 ≫ 
  • 0

Bogdanović odličan u pobedi Atalante, dok Bjelicu i Pokuševskog nismo videli na terenu

Pa šta radi Nikola Jokić! Srpski košarkaš blistao je na terenu toliko da ni Klipersi koji se nalaze u odličnoj seriji rezultata nisu mogli da ga zaustave. Gotovo po automatizmu je momak iz Sombora upisao novi dabl-dabl, a ono što može da raduje Majkla Malouna je novi trijumf Nagetsa, koji polako, ali sigurno mogu da maštaju o prva dva mesta na tabeli pred plej-of – 104:110.

Verovatno niko u NBA ligi ne zna kako da zaustavi Džokera. Naš košarkaš je sve bliži tituli MVP-ja i bila bi prava bruka da je na kraju i ne osvoji. Jednostavno, nijednu utakmicu nije propustio od početka takmičarske godine, a na sve to se na prste jedne ruke može prebrojati kada nije upisao dabl-dabl. I noćas je do njega lako došao, iako je u poslednjoj četvrtini dao sebi oduška.

Da sve bude još zanimljivije, u samoj završnici meča glavnu reč je preuzeo Majkl Porter Džunior, što može da bude dodatni plus za Denver. Jokić je u poslednjoj deonici pogodio samo tri šuta sa penala, dok je njegov saigrač preuzeo konce i na kraju dovukao tim iz Kolorada do vredne pobede u Kaliforniji.

I na kraju je ipak Jokić bio najefikasniji akter utakmice. Upisao je košarkaš iz Sombora ukupno 30 poena, imao je još 14 skokova, sedam asistencija i jednu blokadu uz svoje ime. Na sve to, bio je perfektan sa linije slobodnih bacanja (10/10), dok je iz igre imao sasvim solidnih 9/17.

Kao što smo pomenuli, pratio ga je Majkl Porter Džunior, koji je postigao 25 poena uz sedam uhvaćenih i pet podeljenih lopti saigračima, a na sve to je imao preko 60% realizacije iz igre. Na drugoj strani se istakao Rondo sa 18 poena, kao i Pol Džordž koji je upisao 20 poena uz sedam skokova.

Samo je još Bogdan Bogdanović od srpskih košarkaša noćas bio na terenu. I njegova Atlanta je sa njim uspela da savlada Čikago Bulse, čime je prekinula mini-krizu rezultata. Tri vezana poraza imali su Hoksi do noćašnjeg duela, ali su ipak pokazali da imaju karakter i da neće tako lako propasti kroz tabelu na samom kraju – 108:97.

Nije Bogdan noćas dominirao kada je šut sa distance u pitanju. Naprotiv, bilo je ovo jedno od njegovih slabijih šuterskih večeri u poslednje vreme, ali je bez obzira na to došao do zapaženog učinka. U prošlom mesecu imao je čak 66 trojki na svom kontu, čime je oborio rekord franšize, dok je noćas imao 3/9 sa distance i meč je završio sa 15 poena.

Mnogo je lakše bilo Bogdanu, pošto je na terenu bila prva zvezda ekipe, Tre Jang koji je donedavno umeo da luduje na svaki njegov potez, a ovoga puta je meč završio sa 33 poena, sedam asistencija, tri skoka i dve ukradene lopte. Istakao se konačno i Klint Kapela posle dužeg vremena, pošto je imao dabl-dabl od 20 poena i 11 skokova. Treba istaći da za Bulse nije ni igrao Nikola Vučević, dok je Tadeus Jang bio najefikasniji sa 20 poena.

Dalas je u sjajnoj utakmici uspeo da slavi protiv Vašingtona, a Luka Dončić odigrao je istorijsku utakmicu, barem kada je njegov individualni učinak u pitanju. A on je sam po sebi neverovatan. Maveriksi su na krilu njegovih 20 asistencija uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18 poena sa poluvremena, te da slave u dramatičnoj završnici u kojoj je Bredli Bil promašio šut za trijumf Vizardsa – 124:125.

Što se tiče Slovenca, on je meč završio sa 31 poenom, imao je čak 12 skokova, a njegovih već pomenutih 20 asistencija kompletiralo je magiju. Boban Marjanović nije ni igrao za Dalas ove noći, a istakli su se Dorijan Finli-Smit sa 22 poena, potom Maksi Kleber koji je dopisao 17 poena i Tim Hardavej sa još jednim manje. Na drugoj strani je Rasel Vestbruk bio blizu tripl-dabla, pošto je ubacio 42 poena, uhvatio 10 lopti, ali mu je za to nedostajala jedna asistencija, jer ih je imao ukupno devet. Bredli Bil koji je bio tragičar je završio sa 29 poena.

Ni ove noći na terenu nije bilo Nemanje Bjelice, koji kao da je upao u neki drugi ili treći plan u Majamiju. Njegovi saigrači, doduše, lagano su slavili (107:124) uz dobru partiju Kendrika Nana koji je upisao 22 poena. A možda je i dobro što je večerašnji meč Oklahome preskočio Aleksej Pokuševski, pošto je njegova franšiza pretrpela pravo poniženje u meču sa Indijanom i to na domaćem terenu (95:152). Prosto je teško objašnjiv ovaj rezultat, čak šest igrača Pejsersa bilo je dvocifreno, od kojih je najdominantniji bio Domantas Sabonis sa tripl-dablom od 26 poena, 19 skokova i 14 asistencija.

NBA REZULTATI

Šarlot – Detroit 107:94

Hjuston – Golden Stejt 87:113

Atlanta – Čikago 108:97

Klivlend – Majami 107:124

Minesota – Nju Orleans 136:140 (posle produžetka)

Oklahoma – Indijana 95:152

Orlando – Memfis 112:111

Dalas – Vašington 125:124

Los Anđeles Klipers – Denver 104:110

Juta – Toronto 106:102

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Skok u odbrani i brutalno zakucavanje Jokića u poslednjim sekundama druge četvrtine

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA