Košarkašice Crvene zvezde žele u Evroligu ili Evrokup

 
 
 ≫ 
  • 0

Posle dugo godina vreme je za Evropu

Ženski košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je  da želi da kao šampion Srbije predstavlja državu u FIBA takmičenju, Evroligi ili Evrokupu.

- Smatramo da bi time naš prvi tim, koji je ove sezone bio najmlađi u domaćem prvenstvu i postao šampion, u kome se nalazi veliki broj reprezentativki mlađih selekcija, imao sjajnu priliku da nastavi da se razvija i stiče veliko iskustvo igrajući međunarodne utakmice za dobrobit srpske reprezentativne košarke - navodi se u saopštenju kluba.

ŽKK Crvena zvezda će o svojoj nameri obavestiti Košarkaški savez Srbije, koji kao krovna organizacija prijavljuje klubove učesnike međunarodnih takmičenja.

Klub je naveo da smatra da je vreme da šampion ponovo učestvuje u međunarodnim takmičenjima pod okriljem FIBA u kojima godinama nije bilo klubova iz Srbije.

- Ovu mogućnost vidimo i kao lepu priliku da se Crvena zvezda, kao najtrofejniji klub na ovim prostorima i nekadašnji prvak Evrope, vrati na međunarodnu košarkašku scenu posle 12 godina pauze - piše u saopštenju ŽKK Crvena zvezda.

Video: Trubači svirali Falčineliju Bela ćao

(Telegraf.rs)

Video: Jago otkrio kome je bila namenjena poruka na Tviteru: "Neki ljudi su mi pisali ružne reči..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA