Mega izdržala tri četvrtine u Morači: Jovićeva desetka u prvoj deonici, Petrušev brojao do 28 poena

 
 ≫ 
  • 0

Još jedna fantastična partija nove mlade nade beogradskog kluba i srpske košarke

Fantastično igra ove godine igra Mega u ABA ligi. Utakmice kluba čiji igrači nastupaju u ružičastim dresovima nekako nikoga ne mogu da ostave ravnodušnim, naročito zbog činjenice da igraju lepu i atraktivnu košarku uz veliki broj poena na obe strane igrališta. Tako je bilo i ove nedelje u matine terminu u „Morači“, gde je tim Vlade Jovanovića hrabro poginuo, nakon što je pretio da Budućnosti čitave tri četvrtine – 92:79

Bio je ovo prvi put da je Dejan Milojević igrao protiv svog bivšeg kluba, na čijoj je klupi proveo bezmalo nešto manje od decenije. Nije mogao da bude zadovoljan igrom svojih košarkaša u prvom poluvremenu, ali će drugo ipak dobiti prelaznu ocenu. Pobeda je obezbeđena, pa je tako dalje utaban put ka prvom mestu ABA lige na kraju ligaškog dela sezone.

Govoreći o ekipi Mege, ne možemo, a da ne pomenemo fantastičnog Nikolu Jovića, koji je nedavno debitovao u seniorskoj konkurenciji protiv Splita kada je bio blizu dabl-dabla, a danas u „Morači“ je pokazao da nije običan igrač. Daleko od toga, reč je o momku o kojem će se tek govoriti.

Mladi Jović stigao je da ubaci već deset poena tokom uvodne deonice, a do kraja meča sakupio je ukupno 15 poena uz pet skokova i jednu asistenciju za 26 minuta provedenih na terenu. Odlučio je Vlada Jovanović da mu da pozamašnu minutažu, a ovaj mu je odgovorio na najbolji način. Najefikasniji u Megi, naravno, bio je Filip Petrušev, na šta smo već i navikli. Reprezentativac Srbije stao je na četiri poena od rekorda karijere u ABA ligi, pošto je meč završio sa 28 poena i deset skokova. Dvocifren u timu iz Beograda bio je još samo Karlo Matković sa 13 poena i sedam skokova.

Ipak, iskustvo Budućnosti nadvladalo je mladost i energiju Mege. Presudio je beogradskom klubu njihov nekadašnji igrač, Nikola Ivanović koji je postigao čak 19 poena uz tri uhvaćene lopte i šest asistencija. Pratili su ga Melvin Edžam sa 15 poena uz šest skokova, potom Džastin Kobs koji je ubacio jedan poen manje, dok je Petar Popović sve overio sa 13 poena.

Sam tok utakmice bio je svakako neobičan. Retko ko se verovatno nadao da će Mega već u uvodnih osam minuta uspeti da ubaci čak 27 poena protiv Budućnosti, te da tako stekne dvocifren kapital. Prednost igrača u ružičastog potrajala je negde do pred kraj prvog poluvremena, kada je Budućnost ipak upalila motore i prešla u vođstvo.

Razlika u korist Podgoričana je nastavila da raste u trećoj deonici, mada je Mega uspevala da se vrati u nekoliko navrata. Možda ključan detalj desio se na kraju ovog perioda kada je Karlo Matković propustio zicer da vrati Megu na tri poena zaostatka, napravio faul nakon toga, a Nikola Ivanović je tako odveo Budućnost na sedam razlike.

To kao da je skroz potopilo motiv i energiju u ekipi Vlade Jovanovića, koja je u jednom momentu gubila sa čak 20 poena razlike u poslednjoj deonici, ali je serijom 9:0 ipak uspela da ublaži poraz i časno, uzdignutih glava ode iz „Morače“.

Video: Nije pametno ostavljati Bobija samog na poludistanci: Centar Vašingtona je to shvatio na bolan način

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA