Najbolja partija Srbina u istorijskom porazu Voriorsa: Smajli i Golden Stejt "pukli" 53 razlike!

 
 ≫ 
  • 0

Da stvar po nekadašnje šampione bude još gora, izubili su od tima koji je pobedio tek drugi put u psolednjih 15 utakmica

Teška noć je iza košarkaša Golden Stejt Voriorsa koji su rastavljeni u paramparčad protiv Toronta - 130:77!

Ovo je najubedljivija pobeda jednog tima ove sezone u NBA, ujedno i najteži poraz neke ekipe od starta tekuće takmičarske godine. Rezultat u ovom slučaju baš sve govori o odnosu snaga na terenu, o duelu mačke i miša u Tampi gde svoje mečeve igraju Kanađani.

Dovoljno je samo videti rezultat u drugoj i trećoj četvrtini (35:16, 46:14) pa zaključiti kako je ekipa Stiva Kera bila baš, baš loša, toliko loša da teško da bi sa ovakvim pristupom mogla da bude faktor i u nekom nižerazrednom evropskom takmičenju.

Najslikovitije moguće rečeno, Voriorsi su delovali kao razbijena vojska, istina igrali su bez udarnih pesnica Stefa Karija i Drejmonda Grina, ali sa Endrjuom Viginsom i Kelijem Ubreom, međutim očito je da ovaj tandem jednostavno nije dorastao tome da bude napadačka alternativa Kariju i dugo odsutnom Kleju Tompsonu.

paskal siakam Foto: Tanjug/Ap

Američki mediji su ovaj meč na kraju ispratili isključivo koz prizmu brojki i statistike, jer je ovo bila toliko ubedljiva razlika da će ući u sve košarkaške almanahe.

Naime, vođstvo Toronta od 61 poena koje je bilo na snazi u jednom momentu, je najveće na jednom NBA meču od 2018. godine kada je Šarlot vodio protiv Memfisa, 22. marta. Još samo jednom u poslednjih 25 godina se desilo da neki tim vodi sa 60+ razlikom, i to je bilo u februaru 1998. godine kada je Indijana imala vođstvo od 65 poena protiv Portlanda u jednom trenutku.

I to nije sve.

Ovo je bila najveća pobeda u istoriji za Reptorse, nadmašili su prethodnu od 46 razlike, protiv Indijane prošle sezone. Ujedno, bio je ovo treći najteži poraz Voriorsa u istoriji franšize. Najteži je bio onaj protiv Lejkersa (63 poena) 1972. godine, a drugi najubedljiviji im se desio sezonu posle od istog rivala u plej-ofu - 56 razlike.

Nažalost, u ovom debaklu Golden Stejta učestvovao je i srpski košarkaš Alen Smailagić koji je za deset minuta u igri postigao solidnih 6 poena, upisao i 3 skoka, što mu je i najbolji učinak ove sezone. 

Pomenimo i to da su najzaslužniji za ovakav ishod bili Siakam sa 36 poena, Trent Džunior sa 24 i Onuobi sa 21 poenom.

REZULTATI

Toronto - Golden Stejt 130:77

Boston - Hjuston 118:102

Njujork - Dalas 86:99

Indijana - Šarlot 97:114

Memfis - Minesota 120:108

Nju Orleans - Atlanta 103:126

Juta - Čikago 113:106

Finiks - Oklahoma 140:103

Portland - Milvoki 109:127

Sakramento - Los Anđeles Lejkers 94:115

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA