Kasno Valensija na utakmicu stiže: Dali 41 poen za tri četvrtine, pa gotovo isti broj u poslednjoj!

Olimpijakos udaljio Slepe miševe od plej-ofa

  • 0
Bojan Dubljević, Vanja Marinković Foto: Marko Jovanović

Užasno je bilo večeras gledati Valensiju dobrih 30 minuta, a onda, da je bilo možda još nekoliko minuta više u poslednjoj četvrtini, videli bismo možda i najveći preokret u istoriji Evrolige. Ovako, Valensija može da bude zadovoljna jedino činjenicom da nije pretrpela baš potpuni debakl u duelu sa Olimpijakosom, ali je jasno da ih je ovaj poraz umnogome udaljio do borbe za najboljih osam – 79:88.

Koliko je Valensija delovala indisponirano večeras govori podatak da je za prve tri četvrtine postigla samo 41 poen (19 u prvoj, 12 u drugoj i 10 u trećoj četvrtini). Olimpijakos je za to vreme stigao da izbroji do 74, te da time faktički reši pitanje pobednika. Barem se tako činilo.

Jer u poslednjoj deonici smo na terenu gledali nešto potpuno drugačije. Kao da su se košarkaši Valensije iznervirali zbog svoje katastrofalne igre, pa su navijačima odlučili da pokažu da su još na terenu i za poslednjih deset minuta uspeli su da se spuste i do jednocifrene prednosti, iako su na uvodu u nju imali -33! Ipak, previše bi bilo da su uspeli da dođu do pobede, ali vredi istaći da su tada dali 38 poena!

Ovako, najbolju partiju u dresu tima iz Pireja pružio je Saša Vezenkov ubacivši 19 poena uz šest skokova i dve asistencije, dok je čuveni Jorgos Printezis uspeo da doda jedan poen manje uz isti učinak uhvaćenih i podeljenih lopti.

Kada je reč o timu Valensije, Klemen Prepelič je bio prvi među jednakima sa 12 poena, Fernando San Emeterio je dodao 11 poena, dok je Vanja Marinković takođe bio dvocifren sa 10 poena uz po jednu uhvaćenu i podeljenu loptu. I Nikola Kalinić je bio relativno dobar, postigavši osam poena uz dva skoka i četiri asistencije. Zabrinjavajuće loša je bila partija Bojana Dubljevića, koji je postigao samo dva poena.

U prvoj utakmici dana videli smo manje iznenađenje, pošto je potpuno otpisana ekipa Himkija iz Moskve smogla snage da nakon produžetka odnese pobedu protiv Asvela na domaćem terenu – 87:85.

Sasvim očekivano, dominirao je Aleksej Šved sa čak 32 ubačena poena, a sjajan je bio i Džordan Miki koji je postigao 28 poena uz devet skokova. Kod Francuza je dabl-dabl ostvario Jabusele, koji je uz 24 poena sakupio 10 uhvaćenih lopti.

Video: Srbi su i humanu stvar izvrgli ruglu: Sprdaju se na aukciji za Ronaldovu traku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA