Magično veče Alekseja Pokuševskog nije bilo dovoljno za pobedu, Dončić je ipak bio nešto jači

 
 ≫ 
  • 0

Fantastična partija mladog srpskog košarkaša nije bila potpomognuta od strane ostalih saigrača

Iz noći u noć, sve više smo oduševljeni partijama mladog Alekseja Pokuševskog. Srpski košarkaš izrasta u jednog od najvažnijih šrafova Oklahome, pošto je konačno stasao i počinje da zatrpava koševe svih ekipa u NBA ligi. Noćas je njegova partija bila naročito impresivna, bio je najbolji igrač svog tima, ali to nije bilo dovoljno za pobedu protiv Dalasa – 106:127.

Blistao je Pokuševski za Tandere, nije oborio rekord karijere, ali je bio fantastičan. Protiv Dalasa je ubacio čak 21 poen, što je pak dva manje od pomenute magične granice. Da je bio još malo precizniji, a bilo je promašaja, mogao je ubaciti i koji poen više, pošto se nije ustručavao da preuzme odgovornost i šutira iz svih mogućih pozicija.

Ono što je važno jeste da mu trener Mark Dangolt i te kako veruje, pa je spreman da istrpi neke greške Pokuševskog, sve samo da bi se na kraju ovaj razvio u pravu zver. A sve ide u tom pravcu, pa nas ne bi čudilo da se o srpskom košarkašu kroz par sezona govori kao jednom od najboljih igrača lige. Uz 21 poen (8/17 iz igre, 3/10 za tri poena) uspeo je da sakupi šest skokova i dve asistencije.

Naravno, ne očekuje se da on već u prvoj svojoj godini bude glavna napadačka opcija, ali kako koji meč odmiče, čini se da se priključuje Šej Gildžes-Aleksanderu. Međutim, noćas je morao da pruži ruku boljem dvojcu sa Balkana u dresu Maveriksa. Luka Dončić je vodio svoj tim sa 25 poena, tri skoka i sedam asistencija do pobede, dok se Bobi nije upisao u listu strelaca. Od ostalih igrača koji su bili od pomoći Dončiću, vredi istaći Kristapsa Porzingisa i Tima Hardaveja, koji su ubacili 20, odnosno 19 poena.

Dalas je od prvog minuta bio u vođstvu, ali bi se reklo da je tek tokom treće četvrtine uspeo da zada konačan udarac Tanderima. Nije se predavao objektivno slabiji tim u ovom duelu prilično dugo, ali je gostujući tim ipak upisao trijumf koji će im značiti u borbi za plej-of.

I Nemanja Bjelica je noćas debitovao za svoj novi tim, Majami Hit i uživao je u pobedi na nezgodnom gostovanju protiv Njujork Niksa. Nije to bio susret koji je bio lep za gledanje, igralo se izuzetno tvrdo, ali rezultat za goste nije izostao – 88:98.

Što se učinka srpskog košarkaša tiče, on nije uspeo da se upiše u listu strelaca za kratko vreme provedeno na parketu, ali je sakupio jedan skok. Videćemo kakvi su planovi Spolstre za neke naredne mečeve, odnosno da li će Beli dobiti nešto veći prostor i šansu.

A možemo reći da je istorija ispisana na susretu Vašingtona i Indijane, gde je domaći tim slavio u zaista fantastičnom duelu i iznenadio favorizovane Pejserse. Svemu tome kumovala je neverovatna partija Rasela Vestbruka, koji nas je nekako podsetio na one igre iz Oklahome – 132:124.

Naime, američki košarkaš je noćas postao prvi igrač ikada kojem je pošlo za rukom da dođe do tripl-dabla, a da pritom sakupi 30 ili više poena i 20 ili više asistencija. Kad se sve stavilo na crtu, Vestbruk je ubacio 35 poena, uhvatio je 14 lopti i podelio čak 21 asistenciju svojim saigračima. Pokušao je na drugoj strani da mu parira Domantas Sabonis sa takođe impresivnih 35+11+6, ali to nije bilo dovoljno. Vredi istaći i da je Deni Avdija imao solidnu ulogu, ubacivši 12 poena uz osam skokova i jednu asistenciju.

NBA REZULTATI

Vašington – Indijana 132:124

Boston – Nju Orleans 109:115

Bruklin – Minesota 112:107

Njujork – Majami 88:98

Detroit – Toronto 118:104

Hjuston – Memfis 110:120

Oklahoma – Dalas 106:127

San Antonio – Sakramento 115:132

Juta – Klivlend 114:75

Golden Stejt – Čikago 116:102

Los Anđeles Klipers – Milvoki 129:105

Video: Tandem snova: Zakucavanje Bobija Marjanovića nakon odlične asistencije Dončića

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA