Partizan prekinuo crni niz u ABA ligi i pobedom obradovao i Zvezdu

 
 ≫ 
  • 61

Crno-beli slavili prvi put u regionalnom takmičenju još od 3. januara

Svakoj seriji dođe kraj, pa tako je i ova crna košarkaša Partizana arhivirana! I to protiv Mornara, dosadašnjeg lidera ABA lige, koji je u "Hali sportova" poražen rezultatom 83:75 (18:16, 24:20, 20:20, 21:19)!

Crno-beli su do ovog meča imali sedam uzastopnih poraza u ABA ligi i bili su pod pritiskom zbog činjenice da bi im poraz doneo žestoku borbu za opstanak. Ovako su koliko-toliko "ugasili požar" i obradovali novog sportskog direktora Zorana Savića koji je u klub stigao u utorak.

Zanimljivo, crno-beli su ovim trijumfom, svojim osim u regionalnom takmičenju, obradovali i Crvenu zvezdu koja se sa Mornarom, Igokeom i Budućnosti bori za prvo mesto na koje će i otići ako u nedelju veče slavi u derbiju kola u Podgorici.

Partizan je protiv Mornara pokazao potpuno drugačije lice od onog na koje smo navikli. Nisu poklekli kada su gosti sredinom druge deonice "lomili" rezultat, te su serijiom 14:2 preokrenuli i imali +6 na poluvremenu.

Ista razlika je bila i posle 30 minuta, jer su crno-beli odbili sve nalete Barana, da bi na početku poslednje deonice stekli dvocifrenu prednost trojkama Pejdža i Perkinsa (70:56). Zatim je i Dangubić pogodio za tri poena u 35. minutu (73:59) i to je praktično bio kraj nadanja Mornara koji je igrao bez najboljeg igrača Džejkoba Pulena.

Najefikasniji u domaćem timu, koji je sada na skoru 8-13, bio je Rašon Tomas sa 18 postignutih pogodaka, Pejdž je imao 14, Perkins 12, Jaramaz 11, dok je Mozli dodao 10. Što se tiče Mornara, koji ima skor 17-5, Smit je imao 15, a Hamilton 11.

Košarka KK Partizan, KK Mornar Foto: Partizan NIS

Početak utakmice delovao je kao "šahovska partija" u kojoj su obe ekipe bile rezervisane. Kako kroz poene, tako i kroz greške. Kao da su jedni druge pratili. Poveo je Partizan u 6. minutu trojkom Pejdža 9:7, da bi Vranješ već u sledećem napadu vratio trojku posle dva prethodna promašaja.

Zatim je Mornar preuzeo vođstvo koje je imao do 9. minuta i one trojke Veličkovića za 16:16, a crno-beli su potom pogodili i za dva poena, za konačnih 18:16 posle prve deonice.

Košarka KK Partizan, KK Mornar Foto: Partizan NIS

Druga je počela boljom igrom Mornara koji je vezao seriju 8:0 i poveo je sa 32:26. Činilo se tada da gosti "lome" crno-bele, ali su Barani zatim imali nekoliko nepovezanih napada.

Doduše, u tome je umnogome učestvovao i Partizan koji je do poluvremena zabeležio seriju 14:2 i u 20. minutu imao prednost 40:34. Smit je zakucao na šest sekundi do kraja, ali je i Mozli imao dovoljno vremena za konačnih 42:36 na poluvremenu.

Košarka KK Partizan, KK Mornar Foto: Partizan NIS

Crno-beli su vodili skoro celu treću četvrtinu, najčešće je to bilo između 3-7 razlike. Tokom tog perioda videli smo i nekoliko atraktivnih zakucavanja. Lukovića i Hemiltona za goste, kao i Mozlija u redovima Partizana.

Pokušao je Mornar u finišu treće četrtine da vrati egal preko Hemiltona i Gordića, ali su Tomas (2+1) i Perkins trojkom odbili napade. Pejdž je u 30. minutu bio precizan za 62:55, ali je i Gordić pogodio dva bacanja za 62:56 na kraju ove deonice.

Košarka KK Partizan, KK Mornar Foto: Partizan NIS

Partizan je na početku poslednje četvrtine praktično duplirao vođstvo posle sjajne role Markisa Pejdža. Najpre je pogodio dalekometnu trojku, zatim u odbrani upisao blokadu. Potom je i Perkins sjajno istrčao kontranapad i na semaforu je stajalo 67:56.

Perkinsi je nedugo zatim pogodio i trojku, Dangubić takođe, i Partizan je vrlo brzo imao +14. Držali su crno-beli tu razliku sve do 38. minuta kada je Vranješ pogodio trojku i smanjio na 79:69, ali vremena za preokret nije bilo.

Košarka KK Partizan, KK Mornar Foto: Partizan NIS

ABA, 22. kolo

Petak

Split - Mega 74:65

FMP - Cibona 90:86

Subota

Partizan - Mornar 83:75

Borac - Igokea 19:00

Cedevita Olimpija - Zadar 21:00

Nedelja

Budućnost - Crvena zvezda 20:00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    20. mart 2021 | 17:35

    Zbog cega na svakoj vesti o Partizanu kada pogledam u komentare stalno komentarisu navijaci Zvezde u negativnom kontekstu? Cemu to? Zbog cega imate potrebe za konstantnim prozivanjem i pljuvanjem Partizana? 90% komentara dolazi od pljuvaca. Ok, losi smo, ne moze gore od ovoga. Ako toliko mrzite Partizan vise nego sto volite vas klub, idite gledajte i i sladite se nasim porazima, ali vama ni to nije dovoljno ocigledno, sto govori ustvari kakvi ste ljudi.

  • Partizan i niko drugi

    20. mart 2021 | 19:53

    Razumem ja ove male iz komsiluka nastale iz zardjale konzerve,bez imena. Nikad nista nisu osvojili,47 razlike,plac,hoce stoka na nas nabije 30 razlike,kradja pehara. Tesko je to izdrzati. Sad se nesto kao kocopere,ali to ce proci i onda opet plac. Tesko vama kad se budete cupali iz kandzi porodice Covic,a vreme ce da dodje kad ce te se cupati od njih. Gledajte vi sebe,a najbolji kosarkaski klub na Balkanu ce se snaci vrlo brzo i izici iz krize.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    20. mart 2021 | 17:14

    Очекујем да се 32 загорска држи 15-20 мин., а онда до краја десет разлике за Бар...и још један корак ка аба 2👍👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA