Dončić rasturio Kliperse, a od glavne zvezda protivničkog tima napravio nemoćnog početnika

 
 
 ≫ 
  • 0

Sve je sam odradio Dončić, a tek malo slave otišlo je Hardaveju i Ričardsonu

Košarkaši Dalasa očitali su lekciju Los Anđeles Klipersa savladavši ih u NBA noći između srede i četvrtka sa 105:89. Najzaslužniji za totalnu kapitulaciju protivnika iz Kalifornije bez poricanja je Luka Dončić koji je ubacio 42 poena, dobro raspoređena u prelepim potezima.

Dončić je bio nezustavljiv za odbranu Klipersa sa 10/22 za dva, 6/11 za tri i 4/5 sa slobodnih bacanja uz šest skokova, devet asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade.

Koliko odbrana gostujuće ekipe nije znala gde udara kada je po sredi "problem Luka", viđeno je na kraju prve četvrtine kada je Kavai Lenard, prva zvezda tima, odlučio da sačuva Slovenca, ali je poput mediokritetnog defanzivca "navučen" na faul uz pogodak za tri poena.

Sve je sam odradio Dončić, a tek malo slave otišlo je Hardaveju i Ričardsonu koji su postigli 15 i 14 poena. Sa druge strane, Pol Džordž je u poslednje vreme jedini stub tima iz Los Anđelesa, što je sa 28 poena pokazao i sada, a Lenard je postigao osam poena manje.

Detroit je na svom terenu bio bolji od Toronta 116:112, Bruklin je na pogon tripl-dabla sjajnog Džejmsa Hardena (40 poena, 10 skokova i 15 asistencija) porazio Indijanu u gostima 124:115, a Milvoki je slomio otpor Filadelfije tek nakon produžetka 109:105.

Sakramento je u poslednjim momentima susreta odneo pobedu iz Vašingtona 121:119, a Nemanja Bjelica je za Kingse upisao šest skokova i dve asistencije, ali za skoro 15 minuta igre nije postigao koš.

Čikago je položio oružje pred San Antonijom 106:99, Klivlend je nadjačao Boston 117:110, dok je Golden Stejt slavio u Hjustonu 108:94. Uz dobru odbranu obeekipe, Memfis je uspeo da nadmudri Majami 89:85.

Video: Crvena zvezda zgazila Cibonu trojkama

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA