Partizan čeka borba za opstanak u ABA: Do kraja lige ima tri teška meča, plus dve "mine"

 
 
 ≫ 
  • 39

Crno-beli u najgoroj situaciji od kada igraju regionalno takmičenje

Košarkaši Partizana imaju samo sedam pobeda u ABA ligi i čak 12 poraza i nalaze se na 7. mestu tabele sa samo jednom pobedom više od Splita, Krke i Zadra koji se sa Borcem bore za opstanak i izbegavanje plej-auta.

Posle poraza u derbiju od Crvene zvezde čime su vezali sedmi uzastopni poraz u regionalnoj ligi, situacija nije dobra za crno-bele. Više od svega ih brine to što ne mogu da računaju na sve glavne igrače.

Borba za goli život

Jasno je da je sve mnogo teže bez Radeta Zagorca, Vila Mozlija i Erika Mike, trojice nosilaca igre, a dolaze najbitnije utakmice.

- Nemam nikakvu informaciju - rekao je trener Aleksandar Matović posle derbija na pitanje kada može da se očekuje povratak pomenutih igrača, čime je još više začudio sve. Jer, nije logično da trener ne zna kada može da očekuje igrače, ili je to bio samo manevar da ne otkriva situaicju.

Moraće Partizan bez njih da krene u borbu za goli život na kraju ove sezone u regionalnoj ligi, a trener crno-belih apsolutno ne zna kada bi mogli da se vrate u pogon.

KK Partizan Foto: MN Press

Pred Partizanom je još šest utakmica do kraja sezone. Pet u regularnom delu koji sledi i jedna zaostala sa FMP-om, koja takođe može da bude veoma važna, jer i tim iz Železnika ima isti broj pobeda 7 i bori se za izbegavanje plej auta i ispadanja.

Partizan ima težak raspored. Već sledeće nedelje dočekuju Mornar koji ima sjajan tim i bori se za što bolju poziciju za plej- of. Posle toga ide ekipi Mege koja je najprijatnije iznenađenje i takođe se nalazi u vrhu tabele i može do plej- ofa.

Ta dva meča uz onaj sa FMP-om biće krucijalna za crno-bele koji se nalaze u zoni plej-auta. Prema propozicijama lige koje su važile prethodnih sezona, dve ekipe ispadaju (Koper Preimorska je već odustala, ima još jedno mesto) a 12. ekipa bna tgabeli igra plej-aut sa trećim timom ABA 2 lige.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Partizan se nalazi u zoni ispadanja sa ekipama FMP, Borca, Splita, Zadra, Cibone i Krke i biće žestoka borba narednih nedelja pogotovo što igra tri meča sa direktnim konkurentima FMP-om, Krkom i Splitom.

S tim što Borac igra protiv Krke večeras u Novom Mestu, a Mornar dočekuje Split, tako da ako Slovenci dobiju imaće isti skor sa Partizanom, a ako dobiju Splićani u Baru  izjednačiće se sa Partizanom.

Istovremeno ako Čačani pobede Krku, dižu se iz teške situacije. Osim toga Borac do kraja igra sve mečeve sa konkurentima za plej aut i ispadanja Zadrom, Cibonom i Splitom, tako da se neće znati do poslednje utakmice šta će biti. Takođe, imaju i dva odložena meča sa Zadrom (24. marta) i FMP-om  (29.marta).

Raspored Partizana do kraja:

22. kolo: Partizan - Mornar

23. kolo: Mega - Partizan

24. kolo: Partizan - Krka

25. kolo: Partizan - Koper Primorska to je pobeda 20:0

26. kolo: Partizan - Split

Odložena utakmica

Partizan - FMP

Raspored Borca iz Čačka 

21. kolo: Krka - Borac (večeras

22. kolo: Borac - Igokea

23. kolo: Koper Primorska - Borac ( 0:20  službeni rezultat će biti)

24. kolo: Borac - Zadar

25. kolo:  Split - Borac

26. kolo: Borac - Cibona

Odložene utakmice 

Zadar - Borac 24. mart

Borac - FMP 29.mart

Video: Najbolji trenuci meča KK Crvena zvezda i KK Partizan

Serija Partizana traje li traje, a deluje da se neće zaustaviti ni danas, pošto u Humskoj od 18.10 gostuje Zlatibor, tim sa začelja tabele. Kvota na keca je 1,17, a na na pobedu crno-belih sa dva ili više golova razlike (Hendikep pobeda) 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan – Zlatibor.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žerac LeCZ

    15. mart 2021 | 11:18

    Do kraja sezone dolazi trener iz Kine, Ćao Li Ga.

  • 32 zagorska

    15. mart 2021 | 11:10

    ABA 2 širi grane i prihvati mlade partizane

  • Gile

    15. mart 2021 | 13:11

    Prvo- imaju šest pobeda a ne sedam, jedna je poklon od Primorske a šest su dobili, drugo ako su im Zagorac i Mika nosioci igre onda i ne čudi što su gde jesu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA