Jokić do 33. dabl-dabla u sezoni: Denver preživeo Memfis, Nikolina odbrana rešila meč!

 
 
 ≫ 
  • 4

Sve je bilo na Nikoli u poslednjim momentima ovog trilera u Memfisu

Košarkaši Denver Nagetsa preživeli su gostovanje Memfisu i slavili sa 103:102, a ključnu ulogu, kako u celoj utakmici, tako i u poslednjem ludom minutu, imao je srpski centar Nikola jokić koji je došao do novog dabl-dabla, prokockao zadnji napad i odigrao fantastičnu zadnju odbranu za konačnu pobedu gostiju.

Prvo, Jokić je sa 28 poena i 15 skokova došao do 33. dabl-dabl učinka ove sezone uz sedam asistencija i dve ukradene lopte. "Džoker" je imao polovičan učinak za dva (12/21), za tri (1/2) i sa slobodnih bacanja (1/2), te bio ubedljivo najefikasniji igrač utakmice.

Sve je bilo na Nikoli u poslednjim momentima ovog trilera u Memfisu, pa je on tome pristupio i kao prva zvezda svog tima, ubacio na samo +1 prvo trojku, a onda nakon odgovora i jednim polu-horogom stavio jasnu distancu od četiri poena razlike (103:99).

Ipak, stiže odgovor od raspoloženog Dilona Bruksa koji sa tri poena dovodi meč na samo jedan posed, tera Jokića da ponovo bude Mesija, ali srpski centar biva izblokiran i Grizlisi dobijaju poslednji napad.

Na samo pet sekundi do kraja, Morant dobija loptu u ruke i zaleće se direktno na Jokića koji školski skače u vis i bez faula ometa protivničkog pleja u polaganju. Za kraj, prekršaj nad prvom zvezdom Nagetsa i veliki protesti domaćih igrača, ali bez većeg epiloga, Denver nosi pobedu kući.

Jokić nije bio sam u ovom pohodu, imao je pomoć Majkla Portera Džuniora i Vila Bartona koji su ubacili po 21 poen. Sa druge strane, Bruks i Klark su dali po 20 poena, Morantu je falila asistencija za dabl-dabl (16 poena i devet asistencija).

Denver je sada u žestokoj seriji, na petoj poziciji Zapada je sa 22-15 i posle velikog mučenja i "teturanja", na tri pobede od Finiksa, Lejkersa i Klipersa koji su raspoređeni od drugog do četvrtog mesta, uz drugačiji saldo odigranih utakmica.

Video: FMP slavio u Zadru i iskoračio ka opstanku u ABA ligi

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zepe

    13. mart 2021 | 09:47

    Al vera momčino. Tako rade veliki ljudi veliki sportisti ,tako se gradi sportska karijera ,tako se predstavlja naša lepa Srbija. Daj bože što više takvih sportista koji će podizati ugled naše zemlje. Po mom mišljenju u domaćoj javnosti mogao bi biti malo ,drugačiji način kada se piše o njemu i to nije slučaj sa jokićem nego sa svim drugim sportistima koji nisu potekli iz c. Zvezde. Kad je reč o nekom ko je bio njihov član to se obavezno mora naglasiti _ bivši_ član c. Zvezde a,kada je reč o sportistima iz drugih klubova onda se piše srpski igrač.

  • Febo

    13. mart 2021 | 11:33

    Sta bre pricas,i ovde stavljas borbu izmedju Zvezde i partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA